Esplai Xiroia

Esplai
@esplai_xiroia
✉️ Contacte: esplaixiroia@gmail.com

L’Esplai Xiroia és un centre d’educació en el lleure creat el 1983 que forma part de la Parròquia de la Mare de Déu dels Dolors, a Sants. L’esplai està federat al Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC) i va ser un dels fundadors de la Federació d’Esplais i Caus de Sants-Montjuïc (ECSM).

És un centre que educa en el lleure, guiant i acompanyant en un procés de creixement integral, treballant les diferents dimensions de la persona, per tal d’aconseguir individus integrats i crítics en la nostra societat.

Actualment, l’Esplai Xiroia està format per 20 monitors i monitores que realitzen la seva tasca de manera voluntària i acull a aproximadament 100 infants nascuts entre el 2004 i el 2015. Les activitats principals són els dies d’esplai durant el curs i les colònies d’estiu.

Els dies d’esplai són cada dissabte al matí d’11:00h a 13:30h. Allà, els infants fan activitats amb el seu grup d’edat i aquestes inclouen jocs, dinàmiques, tallers… Totes les activitats estan adaptades a la seva edat i tenen un rerefons pedagògic. A més, cada trimestre fem una excursió de cap de setmana i, a vegades, també fem sortides d’un dia.