IDRA, Institut de Recerca Urbana de Barcelona

https://idrabcn.com/
✉️ Contacte: idra@idrabcn.com (Claudia)

La nostra missió és promoure la justícia social i ecològica a partir de la recerca i la formació al costat d’altres actors compromesos amb el canvi.

Aprofundim en aprenentatges situats. Produïm un model de formació que surt de l’aula i es confronta amb els grans reptes urbans, compartint eines crítiques per analitzar-los i intervenir. Dissenyem i coordinem cursos, tallers i sessions puntuals lligades a les nostres línies estratègiques.

Amb la Lleialtat col·laborem en “Ciutats al Segle XXI” Programa internacional, amb universitats dels Estats Units, que permet comprendre els processos durbanització dominants, així com les iniciatives que estan promovent la justícia social i ecològica. Al llarg dels cursos, s’analitza com viuen i s’organitzen les persones en relació amb qüestions com la gentrificació, l’habitatge, la feina, les migracions, el medi ambient o el transport.

“Sistemes Alimentaris: agricultura, sostenibilitat i justícia” Programa internacional, amb universitats dels Estats Units, on s’estudien les dinàmiques del sistema global d’alimentació, des del camp fins a la cuina, explorant com podem assolir la sostenibilitat i el canvi social, particularment des de les ciutats, que juguen un paper decisiu.