Les entitats de Gestió Ciutadana de Barcelona, hem elaborat conjuntament un comunicat per compartir una sèrie de reflexions sobre la necessitat i raó de ser dels espais i equipaments comunitaris de gestió ciutadana en el context actual de canvis socials profunds.>>»
Volem manifestar la importància de la tasca que desenvolupem als nostres espais, posant al centre del debat el paper que els projectes de proximitat estan jugant durant l’impacte de la crisi, vetllant pels processos comunitaris que generen i sostenen la vida als entorns veïnals i esdevenint infraestructures al servei de la població.
Alhora, volem subratlla la necessitat de garantir allò públic i comú, posant les cures al centre i reforçant les iniciatives de solidaritat i suport mutu per arribar als col.lectius més vulnerabilitzats. També expressem la urgència de potenciar una nova Economia Social i Solidària resilient, relocalitzada i de proximitat.
Entenem la cultura com un dret i una funció essencial bàsica a la que tothom hi tingui accés i fomentem la capacitat crítica de la població. Alhora, potenciem la generació d’espais de trobada, la creació col.lectiva i el diàleg continu donant resposta a les necessitats socials de les persones en els entorns on habiten.
En aquesta situació d’emergència sociosanitària, el rol dels projectes comunitaris és cabdal i requereix de tots els recursos i infraestructures per poder dur a terme la seva tasca de construcció i articulació de la comunitat.
És per això que demanem a l’Ajuntament de Barcelona i a les administracions públiques catalanes, el compromís de garantir el model de gestió ciutadana amb el manteniment i consolidació dels convenis, així com comptar amb els projectes de proximitat com a interlocutors en les diferents polítiques.