4/11 | laculturaCOM —festa dels espais comunitaris

4 de novembre · de 10h a 17.30h
Jornada a Can Carol · Inscripcions aquí

La Xarxa d’Espais Comunitaris (XEC) presentem laculturaCOM, un espai de trobada organitzada de forma conjunta pels diversos projectes que integrem la XEC.

La XEC som una xarxa d’espais i projectes horitzontals i arrelats al territori, gestionats per les mateixes comunitats que els habiten. Projectes transformadors més enllà de les lògiques capitalistes, infraestructures col·lectives al servei de les lluites dels territoris i les comunitats.

Una jornada lúdica però també del pensament, la crítica i la reflexió. Un espai de la comunitat on trobar-nos per repensar reptes i també per celebrar-nos!

Dissabte 4 de novembre, 10h
Casal de barri Can Carol (carrer de Cambrils, 24)

© Il·lustració d’Helga Ambak


programa 4 de novembre

10:00h Inscripcions i compra de tiquet del dinar.

10:30h Taules de debat

Comptarem amb una ronda d’experiències i posteriorment tindrem un espai dinàmic de treball i debat, per finalitzar identificarem idees força per compartir a la posada en comú.

Taula 1: Parlem de diversitats i inclusió en les diferents esferes del nostre espai comunitari: trenquem mites, revisem-nos i pensem eines que també siguin acció política. Més enllà de la diversitat de gènere i la intergeneracional, volem aprofundir en com treballem la inclusió de la diversitat de classe (socioeconòmica), de procedència, o de col·lectius racialitzats, en totes les esferes del nostre projecte comunitari. Per això compartirem reflexions i pràctiques de l’Ateneu Popular de Salt, i debatrem sobre les millors i les pitjors iniciatives i les principals eines i processos per millorar en aquest sentit la democràcia dels projectes. Experiència: Ateneu ComaCross de Salt

Taula 2 : El fet cultural característic en la Cultura Comunitària. Aquest taller té com a objectiu arribar a una marc d’elements o vectors sobre què entenem com cultura comunitària des del fet artístic. Per treballarà a partir de repensar el fet cultural, i sobre com emmarquen les pràctiques artístiques dins de la cultura comunitaria, enfocant la pregunta en el què fem i no pas només en el com fem la cultura comunitària. Experiències : Periferias Cimarrones, i l’experiència de dos projectes culturals singulars. (Cinema Violeta hi participarà!!)

Taula3 : Els impactes de programar activitat cultural. Sovint ens preguntem sobre el fet de com programem a espais comunitaris. Metodologia, processos i debats sobre els resultats, participació i espais de decisió son conceptes que maneguem sovint. Però no vinculem l’impacte que generem, amb el que programem i amb el com programem. Quin és l’impacte que provoquem? Com travessa la nostra manera de fer a les persones que impulsen tota aquesta creativitat a la que donem pas? Volem parlar de com ens travessen tot aquests processos, què cultivem quan programem d’aquesta manera. Introducció amb Helena Ojeda, i l’experiència de dos projectes culturals singulars.


13:00h Posada en Comú
14:30h Dinar Popular amb Paella  (opció vegana) 
16:00h Concert de sobretaula amb IGOMÀ
17:30h Fi