de Teca i Xerrameca —programació oct/des 2025

Octubre-desembre 2025
Gratuït amb inscripció prèvia aquí

Obrim la cuina de la Lleialtat i parem taula
per compartir una bona estona entre veïnes!

«de Teca i Xerrameca» és un espai periòdic per compartir sabers culinaris i tradicions entorn la cuina i l’alimentació sostenible, saludable i de proximitat. Cada mes, un veí o veïna compartirà una recepta que tindrà com a protagonista un ingredient de temporada.

Durant la sessió, aprendrem a cuinar la recepta i a treballar l’ingredient, i conversarem sobre el que ens vingui de gust:

  • Hi ha tradició de cuinar el producte triat a casa nostra?
  • Quines coses hem après darrerament sobre l’alimentació sostenible?
  • Hem visitat algun racó del món on es cuini amb aquest aliment?
  • Tenim algun record memorable que giri entorn el plat?

Una ocasió per preparar col·lectivament una recepta, compartir coneixements sobre el menjar, passar un vespre fent veïnatge i tastar el que s’hagi cuinat.

Activitat oberta a tothom.

«de Teca i Xerrameca» està organitzat per la Lleialtat Santsenca i El Corralet – cafè de la Lleialtat

Què cuinarem i amb qui xerrarem?

dilluns 6 d’octubre, 18h
Cuinem Potaje de la Ita, pipirrana i amanida de bacallà i taronja

gratuït | inscripció aquí

La Dolors i la Carlota, germanes i veïnes del barri, ens ensenyaran tres receptes de la seva mare, originària de Linares (Jaén), on les llegums, les hortalisses i els cítrics són els ingredients principals.


dilluns 10 de novembre, 18h
Cuinem taquitos rojos potossins

gratuït | inscripció aquí

La María José Ontiveros, veïna mexicana del barri, ens ensenyarà a cuinar una versió casolana d’aquest plat típic de la gastronomia de carrer de San Luis Potosí, Mèxic.. A base d’ingredients atemporals, emularem l’ambient de vespre i passeig garnachero dels mexicans.


dilluns 1 de desembre, 18h
Cuinem sarmale, menjar típic dels Balcans

gratuït | inscripció aquí

El Javi, veí del carrer Olzinelles i bon coneixedor de l’oest de Romania, ensenyarà a cuinar aquests rotllets de col fermentada, carn i arròs imprescindible a qualsevol convit típic romanès.