Regala el Calendari de l’Àlbum Familiar 2021

Preu: 8€/calendari. Disponible a la Lleialtat Santsenca

Un calendari de memòria col.lectiva del barri de Sants que presenta
fotografies familiars i històries personals de la gent del barri

Presentem el primer Calendari de l’Àlbum Familiar del Barri. Un calendari, produït en edició limitada, que vol seguir mostrant els testimonis gràfics i orals del veïnat de Sants recollits des del 2018 dins del projecte participatiu de memòria col.lectiva L’Àlbum Familiar del Barri.

Un calendari de paret que va més enllà d’una agenda funcional per esdevenir una publicació documental que perduri en el temps.

Agafant com a inspiració els àlbums de fotos que tenim a casa, el calendari presenta una selecció de 12 imatges familiars inèdites del fons de L’Àlbum Familiar proporcionades pel veïnat de Sants que són acompanyades per un peu d’imatge amb històries relatades en primera persona pels protagonistes de les imatges.

Cada mes es revel.la un nou testimoni gràfic i oral que contribueix a construir la memòria col.lectiva i popular del barri a partir d’anècdotes, records i instantànies quotidianes. Imatges analògiques de gran diversitat vinculades a Sants que inclouen des de les parades del Mercat, fins als treballadors de la Fàbrica de Torrons Viar, passant per la Festa Major, Montjuïc i el Carnaval.

El calendari també recull dates i efemèrides assenyalades que ressegueixen la història de Sants.

Volem agrair enormement a totes les persones de Sants que ens ha obert casa seva per compartir els seus records i fer possible aquest projecte. Aquest calendari és un homenatge a tots vosaltres!

Descripció

Mides: 29,7 x 22,5 tancat (A4 aprox) – 29,7 x 45 obert (A3 aprox)
28 pàgines + cobertes
Cosit, cantonades rom
Forat per penjar
Troquelat a tots els fulls per poder arrencar i crear a casa 1exposició domèstica

On adquirir-lo

La Lleialtat Santsenca: Olzinelles 31, Barcelona
Preu: 8€/calendari (els beneficis es destinaran a finançar el projecte)
Reserva’n una còpia al 93 706 52 54 o al correu comunicacio@lleialtat.cat

Crèdits
Selecció de les imatges i testimonis: Susanna Muriel Ortiz
Disseny i composició: Run Design
Coordinació i producció: La Lleialtat Santsenca

Sobre L’Àlbum Familiar del Barri

L’Àlbum Familiar del Barri és un projecte participatiu de memòria col·lectiva al barri de Sants que vol recuperar els testimonis orals i gràfics dels veïns i veïnes mitjançant l’elaboració d’un gran arxiu amb instantànies fotogràfiques del passat, així com de les històries personals que acompanyen les imatges.

Iniciat l’any 2018, fins la data l’Àlbum ha recollit 400 fotografies i enregistrat 17 hores de gravació de testimonis durant les campanyes de 2018 i 2019.

Un projecte impulsat per La Lleialtat Santsenca i dirigit per Susanna Muriel Ortiz, arxivera especialitzada en patrimoni fotogràfic.