23/11 | CulturaCOM –jornada de Cultura Comunitària

Dissabte 23 novembre, 10h-14h
Casal de barri Pou de la Figuera

La Xarxa d’Espais Comunitaris (XEC) organitzem la tercera edició de la CulturaCOM que tindrà lloc el dissabte 23 de novembre de 10h a 16h al Casal de barri Pou de la Figuera de Barcelona.

Enguany volem aprofundir en la democratització i el dret a la ciutat. És per això que ens proposem identificar, de forma col.lectiva, la importància de l’accés i l’ús de l’espai públic per a l’enfortiment del teixit comunitari, tenint en compte que un teixit comunitari fort és un espai de resiliència democràtica davant l’avançament de discursos feixistes i d’ultradreta.

Per fer-ho, us convidem a treballar en dos tallers consecutius:

10h–Taules de treball:

1/ Democratització de l’espai públic i model de ciutat: impactes en el teixit comunitari

L’espai públic suporta una creixent privatització, un exemple clar és la gestió de la Copa Amèrica on la governança ha estat impositiva i sota interessos d’explotació econòmica i mercantil.

La gestió comunitària presenta un conjunt de pràctiques de democratització de l’ús de l’espai públic, de creació de vincles i mecanismes d’incidència en el model i dret a la ciutat, que poden mostrar altres formes de fer carrer, territori i comunitat més enllà de la gestió neoliberal.

2/ Cultura comunitària vs. feixisme: resiliència comunitària davant la discriminació i els discursos d’odi

Un teixit comunitari fort genera resiliència democràtica davant l’avançament de discursos feixistes i d’ultradreta. Les relacions públic-comunitàries i les estructures populars afavoreixen la democratització de la gestió de recursos públics i la redistribució econòmica.

14h–Dinar popular

El dinar serà gratuït pels assistents. Cal inscripció prèvia.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia a espaiscomunitaris@xes.cat
Casal de barri Pou de la Figuera: C. Sant Pere més Baix, 70. Barcelona
» Després de dinar anirem juntes a la manifestació 23N Abaixem els lloguers!, convocada a les 17h a Plaça Universitat