Maig-juliol 2025
Gratuït amb inscripció prèvia aquí
Obrim la cuina de la Lleialtat i parem taula
per compartir una bona estona entre veïnes!
«de Teca i Xerrameca» és un espai periòdic per compartir sabers culinaris i tradicions entorn la cuina i l’alimentació sostenible, saludable i de proximitat. Cada mes, un veí o veïna compartirà una recepta que tindrà com a protagonista un ingredient de temporada.
Durant la sessió, aprendrem a cuinar la recepta i a treballar l’ingredient, i conversarem sobre el que ens vingui de gust:
- Hi ha tradició de cuinar el producte triat a casa nostra?
- Quines coses hem après darrerament sobre l’alimentació sostenible?
- Hem visitat algun racó del món on es cuini amb aquest aliment?
- Tenim algun record memorable que giri entorn el plat?
Una ocasió per preparar col·lectivament una recepta, compartir coneixements sobre el menjar, passar un vespre fent veïnatge i tastar el que s’hagi cuinat.
Activitat oberta a tothom.
«de Teca i Xerrameca» està organitzat per la Lleialtat Santsenca i El Corralet – cafè de la Lleialtat
Què cuinarem i amb qui xerrarem?
dilluns 5 de maig, 18h
Cuinem entrants de primavera amb albergínies i carxofes amb la Montserrat
gratuït | inscripció aquí
Veïna del barri, membre del Grup d’Opinió Àmfora i del Col·lectiu d’Artistes de Sants, la Montserrat Artal ha heretat l’amor pels fogons del seu pare i d’una àvia cuinera.
Plegades, prepararem una milanesa d’albergínia, carxofes a l’estil romà i un aperitiu amb raves i nous, receptes que ha après de la família i gràcies a la seva curiositat per la cuina.
dilluns 2 de juny, 18h
Cuinem plàtan verd, carn desmechada i ceviche de gambes amb el Laboratorio creativo de comida popular
gratuït | inscripció aquí
Amb aquest col·lectiu de dones migrades que utilitzen la cuina per preservar la memòria culinària dels seus països d’origen, prepararem dues receptes típiques de sud i centre Amèrica amb el plàtan mascle com a protagonistes.
Farem, per una banda, una torrada de plàtan verd amb carn i pollastre desmechado i salsa verda, un plat típic de Colòmbia i altres les zones costaneres del pacífic i l’atlàntic que se serveix com a entrant o plat principal, i, per l’altra, unes canastillas de plàtan amb ceviche de gambes.
dilluns 7 de juliol, 18h
Cuinem receptes veneçolanes amb la Margarita i la Marissa
gratuït | inscripció aquí
Més informació, properament.
