de Teca i Xerrameca —programació gener/març 2025

Gener-març 2025
Gratuït amb inscripció prèvia aquí

Obrim la cuina de la Lleialtat i parem taula
per compartir una bona estona entre veïnes!

«de Teca i Xerrameca» és un espai periòdic per compartir sabers culinaris i tradicions entorn la cuina i l’alimentació sostenible, saludable i de proximitat. Cada mes, un veí o veïna compartirà una recepta que tindrà com a protagonista un ingredient de temporada.

Durant la sessió, aprendrem a cuinar la recepta i a treballar l’ingredient, i conversarem sobre el que ens vingui de gust:

  • Hi ha tradició de cuinar el producte triat a casa nostra?
  • Quines coses hem après darrerament sobre l’alimentació sostenible?
  • Hem visitat algun racó del món on es cuini amb aquest aliment?
  • Tenim algun record memorable que giri entorn el plat?

Una ocasió per preparar col·lectivament una recepta, compartir coneixements sobre el menjar, passar un vespre fent veïnatge i tastar el que s’hagi cuinat.

L’activitat està oberta a tothom.

«de Teca i Xerrameca» està organitzat per la Lleialtat Santsenca i El Corralet – cafè de la Lleialtat

Què cuinarem i amb qui xerrarem?

dilluns 13 de gener, 18h
Cuinem sopa de carxofes i crudité de pastanaga amb la Dora

gratuït | inscripció aquí

Membre de Cinema Violeta, col·laboradora de la Troca i veïna del barri, la Dora ens ensenyarà a preparar una adaptació d’aquesta recepta que va aprendre d’una amiga italiana.


dilluns 10 de febrer, 18h
Cuinem Agafa-Sants i macarrons de l’Advocat Solé amb el Pere

gratuït | inscripció aquí

En Pere, cuiner de professió i creador del Somiatruites un programa gamberro de cuina i música que s’emet per Sants 3 Ràdio, ens sorprendrà amb dues receptes del corpus culinari català recuperades de l’oblit.


dilluns 10 de març, 18h
Cuinem raviolis amb verdures de temporada i panacota de llimona amb el Pol

gratuït | inscripció aquí

En Pol, guionista i cuiner d’ofici, també fill de la Lourdes del Corralet, prepararà una recepta de raviolis farcits amb verdures de temporada i una panacota de llimona, una versió d’aquest postre típic del Piemont italià.