Guateque d‘aniversari. 90 anys de Lleialtat

Dissabte 12 de maig. Obert a tothom!

Aquest maig, fa 90 anys que les sòcies de la Lleialtat van aixecar l’edifici que avui habitem i tenim moltíssimes ganes de celebrar-ho amb una gran festa-guateque d’aniversari amb tota la gent maca del barri de Sants!!

Descendents de la cooperativa obrera, gent que vau flirtejar per primer cop al ritme dels boleros de Machín al Bahia, joves i no tant joves que vau ocupar l’espai quan havia caigut en l’abandó, generacions que heu lluitat per tornar a obrir aquest edifici ple d’històries, veïns i veïnes que encara no heu travessat la porta que ens separa del carrer: veniu al ‘Guateque d’aniversari’ per reviure l’esperit de la Lleialtat i ser partíceps de la història futura.

PROGRAMA

18.00h. Brindis d’aniversari
celebrem els 90 anys de vida de l’edifici de La Lleialtat

18.15h. Estrena ‘Donants de memòria. Recupem la història de la Lleialtat’
El documental recupera la història oral de La Lleialtat Santsenca a través de testimonis de la gent de Sants, les seves vivències i els seus records. La peça rememora el passat cooperatiu, cultural, comunitari i reivindicatiu de La Lleialtat i, alhora, ajuda a construir les bases per al present i el futur de l‘actual espai veïnal.

19.00h. Da Costa: la Veu de Machín. Un concert-homenatge a la sala ‘Bahia’
Als anys 50, la cooperativa desapareix i al primer pis s’hi instal·la el ‘Bahia’, una sala de ball  on també assajava l’orquestra de l’Antonio Machin. Per retre homenatge a tota una era, hem muntat un ball de tarda al més pur estil ‘Bahia’ amb el Manuel Da Costa, veí del Poble Sec i imitador del mític Machin.

? Dissabte 12 de maig
? 18.00h-21.30h
? La Lleialtat Santsenca, Olzinelles 31, Sants
? Obert a tothom. Aforament limitat

GALERIA D’IMATGES HISTÒRIQUES