L’ajuntament de Barcelona obre el concurs per rehabilitar La Lleialtat Santsenca

La Lleialtat Santsenca està més a prop de ser una realitat, un equipament veïnal i autogestionat al barri de Sants. La setmana passada BIMSA (Barcelona d’Infraestructures Municipals) va publicar les bases del concurs. Unes bases que s’han redactat segons un estudi previ que el Districte de Sants-Montjuïc va demanar a finals de 2011 a la Plataforma de la Lleialtat Santsenca, i que aquesta va encarregar a LaCol, un col·lectiu d’arquitectes establert al mateix barri de Sants. Aquests professionals van posar sobre plànols el Pla d’Usos que la Plataforma ha estat treballant durant els darrers dos anys de forma participativa amb veïns i entitats.

El concurs és obert a qualsevol equip d’arquitectes. Les propostes s’han de presentar abans del 7 d’agost. El jurat, format per tècnics de l’ajuntament, de BIMSA i del Col·legi d’Arquitectes, també compta amb un representant de la Plataforma de la Lleialtat Santsenca (per petició expressa de la mateixa). Es calcula anunciar la proposta guanyadora el proper octubre.

Durant la darrera Comissió de Seguiment, celebrada el passat mes de juny, el regidor i el gerent de Sants-Montjuïc, Jordi Martí i Galbis i Francesc Jiménez Gusi, respectivament, van comunicar a representants veïnals i membres de la Plataforma que es preveu iniciar les obres a principis de 2014 i l’obertura de l’equipament a l’estiu de 2015.

Amb aquesta passa endavant, la Plataforma de la Lleialtat Santsenca espera continuar un procés participatiu iniciat des de les bases socials del barri de Sants. Durant la redacció del projecte i els tràmits per dur a terme les obres es preveu que s’intensifiqui el ritme de la Comissió de Seguiment, formada per tots els partits polítics amb representació, associacions veïnals, membres del Districte i la Plataforma La Lleialtat Santsenca.

El col·lectiu d’arquitectes La Col no optarà al concurs.
Més informació sobre les bases: http://www.bimsa.es/perfilcontractant/

Noticies relacionades aparegudes en premsa:
BCN abre el concurso para la rehabilitación de la Lleialtat Santsenca, El Periódico 
La Lleialtat Santsenca busca quien la rehabilite, La Vanguardia
Publicades les bases del projecte de la Lleialtat Santsenca, el3.org