Tallers per al febrer i març del 2018

Engeguem el 2018 amb una oferta formativa de Tallers i Cursos al voltant del teatre, l’expressió oral, les noves tecnologies, les perspectives de gènere i la memòria històrica.

Si vols inscriure’t als tallers i cursos de la Lleialtat o vols conèixer la nostra oferta formativa, escriu-nos un e-mail a inscripcio@lleialtat.cat amb el nom del taller o dirigeix-te al taulell d’informació de la Lleialtat Santsenca. Places limitades!

Antropologia de la sexualitat
Dilluns de 18.00h a 20.00h
A partir del 19 de febrer (6 sessions/2h)
A càrrec de Sergio Arroyo Peña i Mireia S. Albrich
Preu: 68,4€

L’expressió de la sexualitat està marcada per la cultura i la societat; no es pot reduir a un simple model mèdic o biològic. Entendre la contrucció socio-cultural de l’individu, ens apropa a comprendre les pròpies pulsions sexuals, desitjos i plaers. Servint-nos d’estudis etnològics i de l’antropologia cultural, revisarem les conductes, les actituds i les creences sexuals per explorar la sexualitat humana de forma conscient i empoderada.

Cultura amb perspectiva de gènere
Dijous de 18.00h a 20.00h
A partir del 22 de febrer (6 sessions/2h)
A càrrec de Mireia S. Albrich i Mireia Cebrián
Preu: 68,4€

Hi ha hagut grans dones artistes? Quina relació han tingut les dones i la literatura? Com ha representat el cinema les dones? Quin paper han jugat en les indústries culturals? A través del visionat d’imatges i peces audiovisuals i de la lectura de textos, debatrem sobre el paper de les dones en la cultura, coneixerem a grans artistes ignorades per la història de l’art i analitzarem la cultura amb perspectiva de gènere.

Parla en públic sense por
Dimarts de 18.00h a 20.00h
A partir del 20 febrer (6 sessions/2h)
A càrrec de Io Valls (Trama Serveis Culturals)
Preu 68,4€

Vols perdre la por a parlar en públic, a realitzar presentacions davant d’altres, a reivindicar drets o a expressar sentiments? A través d’exercicis pràctics, de la improvisació i de la preparació de presentacions, aquest taller pretén treballar els punts forts de cada participant i millorar els més febles. Una oportunitat de perfeccionar i consolidar l’expressió oral per tal que tothom trobi la seva veu i gaudeixi parlant en públic.

Fem Teatre!
Dijous de 19.00h a 21.00h
A partir del 22 de febrer (6 sessions/2h)
A càrrec d’Arola Segarra i Marta Palència (Trama Serveis Culturals)
Preu: 68,4€

Mitjançant el joc, la improvisació i la pràctica teatral prendrem consciència del nostre cos i de les nostres emocions. Descobrirem com utilitzar el cos, la veu i la gestualitat per construir i interpretar personatges. Amb les dinàmiques que ens dóna el teatre de les oprimides, explorarem els interessos del grup per tal de fomentar la creació col·lectiva.

Introducció al desenvolupament web per a dones
Dijous de 19.00h a 21.00h
A partir del 22 de febrer (6 sessions / 2h)
A càrrec de Dolça Moreno Grabulós
Preu: 68,4€

L’accés a les tecnologies per a les dones, i molt especialment per a les dones més grans, és encara limitat. Aquest curs pretén introduir-nos al món de les tecnologies trencant barreres d’edat i de gènere i oferir eines per aprendre a construir el nostre propri lloc web a partir d’aplicacions com WordPress. Els ordinadors els posem nosaltres!(Trama Serveis Culturals)

Introducció al programari lliure i la tecnologia feminista
Divendres de 19.00h a 21.00h
A partir del 23 de febrer (6 sessions / 2h)
A càrrec de Dolça Moreno Grabulós
Preu: 68,4€

Les tecnologies s’han implantat al nostre dia a dia. Però disposem de prou coneixements alhora denfrontar-nos-hi d’una manera segura i conscient? Mitjançant un enfocament teòrico-pràctic, aquest curs ens aproximarà a les tecnologies des d’un punt de vista crític i feminista i ens submergirà dins l’univers de les tecnologies lliures i alternatives com linux. Els ordinadors els posem nosaltres!

Seguretat i privacitat digital bàsica
Dilluns de 19.00h a 21.00h
A partir del 19 de febrer (6 sessions / 2h)
A càrrec de Manu Pineda
Preu: 68,4€

Les dades digitals formen part de la nostira quotidianitat. Coneixem, però, com i quin ús se’n fan? Per millorar la seguretat digital i garantir la nostra privacitat, cal entendre el funcionament de la navegació a internet, la gestió de contrasenyes i la missatgeria instantània. En aquest curs teòrico-pràctic aprendrem a com protegir les nostres dades digitals i a millorar les nostres pràctiques. No es requereixen coneixements tècnics d’informàtica. Cal que portis el teu portàtil de casa i un USB!

Passejades per la història de Sants
Dissabtes de 11.00h a 13.00h
A partir del 24 de febrer  (9 sessions / 2h)
A càrrec de l’Associació Memòria en Moviment
Preu: 3€/ruta o 20€ el cicle complert

Vols descobrir el passat i el present del barri de Sants? Des del seu llegat agrícola a la implantació massiva de la indústria, durant 9 passejades comentades coneixerem la importància del moviment veïnal en la configuració del barri, el seu paper durant la República i la Guerra
Civil, el seu patrimoni arquitectònic, el comerç, els transports i el rol de les
dones treballadores. Cada passejada serà conduïda per historiadors i especialistes en patrimoni que ens aproparan a la història
de Sants des de múltiples perspectives.
Pots apuntar-te als itineraris de forma individual o bé al cicle complert.
24/02   Sants Agrícola
03/03   Sants Industrial
10/03    Dones Treballadores
17/03    Sants i els Transports
24/03   República i Guerra Civil
07/04   Sants Misteriós
14/04   Sants i el Comerç
21/04   Patrimoni Arquitectònic
05/05 Moviment Veïnal