3, 10 & 17/10 | «Els llegats que habiten en mi» —tallers

Dijous 3, 10 i 17 d’octubre · 18h a 20.30h
Tallers gratuïts. Inscripció prèvia aquí

«Els llegats que habiten en mi» és un cicle de tallers vivencials de L’Etnogràfica que vol crear un espai de trobada intergeneracional i interseccional que recuperi la memòria col.lectiva del trauma derivat de la dictadura i la repressió franquista creant ponts entre el passat i el present.

Tres sessions per compartir les històries personals i familiars que conformen la nostra història compartida i que, amb diferents formats, propicien converses sobre memòria des d’una perspectiva feminista.

Un espai per a dones, lesbianes i trans
Places limitades
Idioma: c
astellà i català
La inscripció a les sessions és individual. Es pot assistir a tallers puntuals o a tots els del cicle.

3 d’octubre, 18h —Cercle de paraula «Acuerpar el silencio» [inscripció]

Un espai per conversar i compartir experiències personals, acompanyar-nos en els processos d’acceptació, descobriment o ruptura amb els silencis que ens habiten i que des de la nostra generació, com a netes o besnetes de dones que van patir la repressió franquista, comencem a reconèixer. Una trobada per identificar el llegat traumàtic en les nostres ancestres i en nosaltres mateixes, i busca fórmules de reparació col.lectiva.

A càrrec de la col·lectiva La Polvorilla.

10 d’octubre, 18h —Taller vivencial «La memòria de les desarrelades» [inscripció]

Un taller d’expressió artística per fer memòria de les experiències de la diàspora dins de l’estat espanyol, com a filles i netes de persones migrades, i com a persones migrades, de classe popular. Un espai per investigar com s’ha viscut la hibridació de la cultura d’origen amb la d’acollida, i com les històries de les ancestres interseccionen amb les nostres.

A càrrec de l’arterapeuta Meri Caballero.

17 d’octubre, 18h —Taller de fanzine «Aquest dolor no és meu» [inscripció]

La història i la memòria estan plenes de silencis que a vegades troben vies de sortida mitjançant el malestar i el dolor. En aquest taller, investigarem com el potencial del fanzine pot ser un mitjà d’expressió per canalitzar les nostres experiències i formular relats que ens ajudin a connectar els nostres cossos amb les nostres històries.

A càrrec de l’artista multidisciplinària Irene Pérez.