Teatre: ‘Viure en guerra. Vides Robades‘

Divendres 27 d‘abril, 17.00h. Entrada gratuïta

Viure en guerra. Vides robades és una peça teatral realitzada pels alumnes de 1er d‘ESO de l‘Institut Lluís Vives de Barcelona basada en els testimonis dels nens i nenes que van patir els bombardejos, la gana, el fred i la por durant la Guerra Civil Espanyola i el posterior exili. Un viatge a través dels records que ens trasllada a les vivències i pensaments dels infants que van viure sota les bombes i que van deixar de ser nens massa d‘hora.

L‘obra ha estat elaborada i dirigida per Raquel Mora Iturriaga i es basa en textos d‘obres teatrals anteriors com La pèrdua de la innocència. Infants sota les bombes, Camins de nit. Infants perduts dels exilis, Viure en guerra. Infants sota les bombes impulsades i produïdes per l‘Institut Lluís Vives de Barcelona.

Viure en guerra. Vides robades forma part del projecte pedagògic pioner Donar veu a la memòria impulsat per l‘Institut Lluís Vives de Barcelona que pretén recuperar la memòria històrica dels nens i adolescents del passat que van viure situacions de conflicte. El treball es realitza a partir de l‘estudi de fonts històriques i el resultat es difon a través d‘una obra de teatre realitzada pels alumnes de l‘Institut Lluís Vives de Barcelona. El projecte culmina amb l’estrena de l’obra i la seva difusió a altres espais del territori.

Donar veu a la memòria és un projecte allotjat a la Lleialtat Santsenca, espai on s’han portat a terme els assajos de l’obra Viure en guerra. Vides robades.

? Divendres 27 d’abril
? 17.00h-17.30h (durada: 30 minuts)
? La Lleialtat Santsenca, Olzinelles 31, Sants. Barcelona
? Entrada gratuïta.

Alumnat participant de l‘Institut Lluís Vives: Mireia Gómez, Beth Esteve, Gerard Marcadé, Carolina Hernando, Alba Marín, Azu Zajara, Maripau Algar