Visitem les obres de La Lleialtat Santsenca!

El passat dilluns 26 de gener de 2015 algunes entitats del barri vam poder observar per dins com avancen les obres per preparar l’edifici de l’antiga cooperativa La Lleialtat Santsenca en un nou equipament veïnal. La setmana que ve tindrem una comissió de seguiment amb el Districte per seguir amb més detall i en breu esperem convocar-vos a totes en un acte obert perquè ara que comencem a veure les pedres a lloc haurem d’entrenar el múscul que els haurà de donar vida!

Us deixem unes notes que va prendre el company Albert després de la visita, acompanyades d’alguens fotos de Josep Molins i Salip. També podeu veure el reportatge fotogràfic de Jordi Soler. En la visita només vàrem poder accedir a la planta baixa de l’edifici.

 1. Ara si que és irreversible la reconstrucció de la Nova Lleialtat.Després del sever buidat de les parts menys valuoses,i del estintolament dels espais més nobles, del rebaix igualador de nivells i amb la refonamentació de les parcel·les on s’assentaran les peces més concorregudes, L’ESQUELET cobra vida.

  16
 2. Ens cal seguir confiant en la sensibilitat i expertessa del equip técnic que está revifant l’ edifici.Encara falta carn,muscle i pell i posar a punt els sistemes circulatori i nerviós per poder acollir les activitats que es farán.

  44

 3. S’ha trigat,com sempre més de lo desitjable i potser falten encara 16 mesos per veure’l amb cara i ulls, però sense cofoismes podem dir que la feina acabarà bé.

  42

 4. Això també depen del seguiment de l’obra que farem els futurs usuaris proactius i preocupats per la posta apunt d’un equipament que cobrirà les variades necessitats dels col.lectius i públic que el disfrutarem. Així Sants i el barelonins podrem gaudir i reapropiar-nos d’un passat, prenyat de futur que gestionarem acuradament.Que així sigui.

  43