Del 12 al 31 de maig de 2022
Accés lliure
Amb motiu del 25è aniversari del CSA Can Vies, acollim l’exposició que repassa la seva història des de l’okupació el maig del 1997 fins a l’actualitat.
El naixement d’aquest Centre Social Autogestionat del barri de Sants està estretament vinculat a l’esclat de l’okupació dels anys noranta a Barcelona i Terrassa. Concretament, el CSOA Hamsa (1996-2004) va servir de paraigües, per preparar l’okupació i començar a assentar les bases del projecte de centre social i habitatge okupat.
El dissabte 10 de maig, dos dies després de realitzar la xerrada “L’okupació al barri i el moviment veïnal” al Centre Social de Sants, es va convocar una cercavila antiespeculativa que va culminar amb l’okupació de l’immoble del carrer Jocs Florals 42, convertint-lo en el CSA Can Vies.
Des de llavors, diverses generacions d’activistes han anat fent créixer el projecte, fent sempre una clara aposta per l’autogestió i l’assemblearisme, fomentant la cultura anticapitalista i sent bressol de lluites per l’emancipació i d’identitats dissidents.
Al llarg dels anys, el model organitzatiu s’ha anat adaptant a les necessitats que sorgien des de l’assemblea, però s’han mantingut, no sense alts i baixos, unes línies de treball més o menys constants: la gestió i dinamització de l’espai, alternant activitats organitzades per l’assemblea del CSA i per col·lectius propis o externs; la formació interna i el debat polític; la lluita al barri en sinergia amb col·lectius i entitats afins; i la implicació en lluites i campanyes d’arreu.
D’aquesta manera, Can Vies ha estat altaveu de lluites i laboratori d’experiències, traçant aliances, al llarg del camí, amb multitud de col·lectius i entitats.