28/05 | L’Arxiu és Mani i Festa —l’àlbum familiar surt al carrer

Dissabte 28 de maig, 12h-13.30h
Acció itinerant entre la Lleialtat i la seu del Districte

Poden les fotos domèstiques sortir al carrer i reivindicar un arxiu?
I fer de la reivindicació una festa?
Es poden manifestar les fotos?
Pot ocupar l’espai públic un àlbum de fotos privat?

Després de més de 4 anys, el projecte l’Àlbum Familiar del Barri arriba al seu punt final amb L’Arxiu és Mani i Festa, una cercavila on les imatges de l’arxiu fotogràfic surten al carrer en una manifestació de fotos que anirà de la Lleialtat fins a la seu del Districte.

Coincidint amb el Firentitats 2022, l’artista visual Albert Gusi i Arqueologia del Punt de Vista han preparat aquesta manifestació festiva que reivindica l’espai públic i que acull els records familiars que configuren una gran història visual i gràfica de Sants. Un Sants que ha estat i és un poble de manifestacions, de reivindicacions, de lluita, de revolta, de sortir al carrer, d’organitzar-se…

A L’Arxiu és Mani i Festa, una selecció de les fotografies de l’arxiu de l’Àlbum Familiar que mostren episodis casolans, es converteixen en banderes que onegen pels carrers del barri portades pels seus protagonistes, les veïnes i els veïns que han cedit les imatges. I tot, amb l’acompanyament musical de la Always Drinking Marching Band.

Lloc de sortida: 12h La Lleialtat Santsenca

Sobre L’Àlbum Familiar del Barri

L’Àlbum Familiar del Barri va ser un projecte participatiu de memòria col·lectiva del barri de Sants iniciat l’any 2018 per La Lleialtat Santsenca sota la direcció de l’arxivera Susanna Muriel Ortiz.

El projecte volia recuperar els testimonis orals i gràfics dels veïns i veïnes mitjançant l’elaboració d’un gran arxiu fotogràfic d’imatges familiars acompanyades pels records personals associats a les fotografies.

Fins el dia d’avui, l’Àlbum ha recollit 400 fotografies i enregistrat 17 hores de gravació de testimonis durant el 2018 i 2019. L’any 2021, el fons de l’Àlbum passa a formar part de l’Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc.