La Tramoia —assajos oberts abril/juliol 2024

Abril – juliol 2024
Espectacles oberts i gratuïts amb reserva aquí

La Tramoia és el programa de suport a la creació de la Lleialtat Santsenca, on es facilita que artistes i companyies d’arts escèniques puguin investigar, crear i exhibir els seus projectes artístics gràcies a les infraestructures de la Lleialtat.

Aquest cicle d’espectacles d’arts escèniques, tots en format d’assaig obert,  és una mostra del resultat dels processos creatius de les companyies durant l’estada a la Lleialtat en el context del programa de la Tramoia. Aquest trimestre tenim programats 9 espectacles oberts i gratuïts: teatre, performance, música experimental i rituals de dansa són algunes de les propostes que trobareu al programa d’aquesta temporada!
Totes les peces es troben encara en fase de treball i investigació, sent el moment de l’assaig obert una oportunitat pels i les artistes per provar amb el públic l’espectacle que estan desenvolupant.

Després de la mostra, els artistes i col·lectius mantenen un diàleg amb els assistents. Alhora, la presentació esdevé en un espai d’agitació cultural, on el veïnat té accés a espectacles de qualitat sense sortir del barri.


PROGRAMA

«Retrato de un amor moderno» amb l’equip R.A.M
Divendres 5 d’abril, 19h

Lisa Reventós i Imanol Dieguez són parella des de fa quatre anys i tenen una relació oberta poliamorosa. Però, què hi ha darrere d’aquesta aposta a construir l’amor d’un mode diferent? Què succeeix quan es construeix gairebé sense referents?

Paola Lusardi construeix juntament amb la parella aquesta obra des de l’auto-ficció i el teatre documental utilitzant el suport del treball teòric de Brigitte Vasallo sobre el poliamor. Amor, sexualitat, migració, solitud, la cultura de la novetat o l’individualisme són alguns dels temes que aborda la peça del teatre, la dansa i la performance.

Teatre i lectura performàtica· [entrades exhaurides]
No recomanada per a menors de 14 anys

«Happy bithday Frankie» de Tremor
Divendres 12 d’abril, 19h

La novel·la Frankenstein de Mary Shelley és el punt de partida de la companyia Tremor per explorar la idea de monstre.
Què considerem tan inconcebible i indescriptible que només podem anomenar-ho sota l’etiqueta de monstruós? Quines són les emocions o fets que nosaltres anomenem monstres, com podem donar-los forma i fer-los visibles i com ens hi podem relacionar?

Donant resposta a aquestes preguntes, «Happy Birthday Frankie» celebra les nostres parts fosques, reflexionant sobre de l’anhel de perdurar en el temps, de la necessitat de salvar-se i de la concepció de la mort com a part de la vida.
En aquesta sessió, la companyia exposa el treball realitzat en format conferència.

Teatre· reserva d’entrades aquí

«Wander» de Francisca Almendra
Divendres 19 d’abril, 19h

La Francisca ens proposa un viatge sonor i físic a través la transformació del seu cos. L’artista experimentarà amb el seu cos fent-lo circular per diferents espais: el trobarem a les llums, en el so de l’espectacle, a la veu, a la música, entre el public…

«Wander» juga a la repetició en espiral amb l’objectiu de transformar la nostra percepció de la intimitat conduint-nos per un trànsit per revelar-nos noves sensacions.

Música i circ· reserva d’entrades aquí

«Davant el dubte, balla!» de Señora x
Dissabte 20 d’abril, 12h

«Davant el dubte, balla!» és un espectacle familiar ple d’energia positiva i diversió. La Señora X, coreógrafa i ballarina, convida a tota la família a ballar i gaudir de la música en un ambient festiu.
Tothom hi és convidat: no importa l’edat o les habilitats a l’hora de ballar. Un espectacle que no vol ser vist, vol ser ballat!

Circ i dansa· reserva d’entrades aquí

Mostra del Festival Píndoles
Dijous 23 de maig, 19h

L’essència del Festival Píndoles és la de programar obres de teatre breu inèdites en espais no-convencionals.
El Festival aposta per l’acompanyament –econòmic i artístic– a les companyies seleccionades amb la posada en marxa d’un programa de suport a la creació. Aquest assaig obert és una oportunitat fantàstica per veure en primícia les obres de teatre breu de Píndoles i conèixer el procés de creació de cadascuna de les peces.

Teatre breu· reserva d’entrades aquí

«Océano Mar» de Inbody
Divendres 7 de juny, 19h

Inspirat en la novel·la “Oceano Mare” d’Alessandro Baricco, la companyia Inbody presenta aquest ritual guiat a través de la dansa i el teatre.
L’aigua, amb tots els seus matisos, és el tema principal d’aquest espectacle: des d’una mirada més corporal, passant per la recerca del nostre mar intern i del moviment de les ones, fins a l’anar i venir del nostre impuls més autèntic…
Podem explicar la vida i explorar la nostra imaginació a través de l’aigua?Buscant resposta a aquesta pregunta, la peça ens guiarà per la memòria de de l’aigua com a història d’una vida (o de totes les vides).

Dansa teatre ritual· reserva d’entrades aquí

«MicroMacho» de Cia Kamaleonik
Dissabte 29 de juny, 19h

Ens endinsem en el dia de dues amigues, des del moment que s’aixequen fins que se’n van a dormir. Quines són totes les violències que les sotmeten?

Malgrat estar escrita en clau de comèdia, l’obra mostra les dificultats a les quals es veuen sotmeses les dones en un món fet a mida per i pels homes. «MicroMacho» parla dels micromasclismes, d’aquelles petites coses en les quals ni tant sols reparem, però que alimenten el masclisme que impera entre nosaltres.

Teatre · reserva d’entrades aquí

«Contes per adults» de Cia Morts de Gana
Divendres 5 de juliol, 19h

En un dinar de Nadal, germans i cosins es retroben després d’anys, homenatjant el tiet, eix vertebral de la família, que fa poc va morir. Entre plats i rialles, s’entreveuen traumes personals i tensions familiars.

La Cia Morts de Gana ens presenta la seva primera peça on totes aquestes tensions són revelades a través d’adaptacions actuals de contes tradicionals, on la comèdia i el drama teixeixen les trames ocultes de les relacions.

Teatre · reserva d’entrades aquí

«TxG (Tot per la guasa)» de Waldtengryra & LESBJ’s
Dissabte 6 de juliol, 19h

Waldtengryra i LESBJ’s son la fusió de dos projectes on la música electrònica, els instruments folklòrics i els visuals analògics són els protagonistes.  La seva proposta vol visibilitzar les dones als espais de festa, tant pel que fa a la producció dels espais com a la producció dels  visuals i de la música.

Amb lletres que tracten temes feministes, transgressors i de la cultura catalana, volen incloure al públic en la creació artística de la sessió per trencar la barrera entre l’espectador i l’artista.

Música folktechno i art-ciència visual· reserva d’entrades aquí