Activitats «2a Setmana del Consum Responsable»

ACTIVITAT CANCEL·LADA

Del 13 de març al 5 d’abril, per commemorar el Dia Mundial de les Persones Consumidores i el Consum Responsable ens animem un any més a celebrar la «2a SETMANA DEL CONSUM RESPONSABLE». Una setmana durant la qual Barcelona s’omplirà d’activitats que promouen formes de consum més conscient i sostenible.

Dins del programa hem portat a la Lleialtat un seguit d’activitats que esperem siguin del vostre interès.

—PROGRAMA—

Del 6 al 28 de març—
EXPOSICIÓ «CONSUMIM FELICITAT?»
Inauguració de l’exposició: divendres 6 de març, 19h
A càrrec d’Ecologistes en Acció Barcelona
Entrada lliure

Què ens diuen els 280 espots publicitaris que de mitjana veiem cada dia? Els anunciants ens prometen que, participant en aquesta societat de consum, aconseguirem la felicitat, però realment és així? Ja sabem que la felicitat edulcorada dels anuncis és inassolible, però és possible almenys ser raonablement feliç en una societat de consum com la nostra?

Ecologistes en Acció, una de les organitzacions que durant anys ha impulsat la jornada del Dia Sense Compres i un bon nombre de campanyes que qüestionen la forma en què entenem i vivim el consum, analitza justament aquesta connexió entre el model de consum i la felicitat.


14 de març: de 10:30 a 13:30h—
ITINERARI «2A RUTA MUSICAL DEL BICICARGO ELÈCTRIC DE TRANSPORT COMUNITARI»
Sortida: Carrer del Callao /Consell de Cent (Metro Hostafrancs)
Destinació: Passeig de Sant Antoni “Rambla de Sants”
Organitza la Branca de Consum Responsable de la Lleialtat

Participeu en la Ruta Musical del Bicicargo de Transport Comunitari amb la vostra bicicleta, tot aturant-nos en diversos punts de l’itinerari per donar a conèixer comerços, cooperatives, entitats, equipaments, etcètera, que aposten per una mobilitat sostenible de les seves mercaderies com la manera més efectiva de fer front a l’emergència climàtica.

Al final de l’activitat, es farà un càlcul de l’estalvi de CO2 al qual els/les participants hauran contribuït en aquella ruta pel fet de circular amb un vehicle no contaminant.


20 de març de 17.30 a 20 h
XERRADA «MORIR BÉ, UNA NECESSITAT BÀSICA. SAPS COM VOLS FER-HO?»
Organitza la Branca de Consum Responsable de la Lleialtat
Entrada gratuïta, aforament limitat

Podem gestionar i viure la mort com volem? Com ens condicionen els monopolis de les funeràries?

a) Mitja hora de màgia o mort, a càrrec de SerMagic

b) Xerrada a càrrec de Som Provisionals: iniciativa que vol posar la mort al centre de la vida, trencant el tabú que l’envolta, generant comunitat i impulsant l’empoderament en aquest camp.


26 de març de 18 a 20 h—
XERRADA «ELS VÀTERS SECS COM SÓN? IMPACTE AMBIENTAL I SOCIAL DEL SISTEMA ACTUAL I OPCIONS DE CONSUM RESPONSABLE»
Organitza la Branca de Consum Responsable de la Lleialtat
Entrada gratuïta, aforament limitat

Els vàters secs com són? Impacte ambiental i social del sistema actual i opcions de consum responsable, a càrrec de Laura Halminen, de Saneseco, que ens parlarà de la implantació de sanitaris ecològics que funcionen sense aigua, una tecnologia avançada, higiènica i sostenible des del punt de vista ambiental i econòmic.


Consulteu totes les activitats organitzades