3 al 27/07 | «Altres escenaris possibles» —exposició

Exposició en curs del 3 al 27 de juliol
Divendres 5 de juliol, 19h: presentació a càrrec de Nando Cruz

Accés lliure · atri de la Lleialtat

La música és clau per explicar la història de la Lleialtat.
Als anys 50 va néixer la sala de festes Bahía amb els boleros del Machín, als 80s s’hi va instal.lat la discoteca heavy Rainbow i als 2000s, quan el local va ser okupat, s’hi feien concerts punks com els de Rabia Positiva.
Actualment segueix sent un dels escenaris alternatius de l’ecosistema barceloní amb concerts periòdics com les Live Sessions de la Sra Tomasa i el Colectivo que va tenir lloc durant 2 dies el desembre del 2019.

Quin és el darrer concert que has vist al barri? Quants espais prop de casa teva programen música en viu? Creus que el teu és un barri musicalment actiu? Voldries que ho fos més?

Són preguntes que vol despertar aquesta exposició fotogràfica plantejada com un recorregut pels incomptables espais i col.lectius musicals que creixen en els marges, sota les pedres, a cada barri de la ciutat fora dels circuits oficials.

Barcelona és plena d’espais on se celebren actuacions. N’hi ha de més visibles i de més amagats. N’hi ha al centre de la ciutat, però també a les perifèries. En podem trobar a bars de barri i discoteques d’extraradi, a centres cívics i casals, a esglésies i espais okupats, a parcs i places, a bodegues i restaurants, al mar i a la muntanya. I també a cinemes, llibreries, ateneus, teatres, escoles, botigues de discos, tallers de ceràmica, carrerons, balcons, cases particulars…

Realitzada pel periodista musical Nando Cruz i amb fotografies de Martí Fradera, l’exposició itinerant«Altres escenaris possibles» visibilitza desenes i desenes d’espais de Barcelona on es fa o s’hi ha fet música. Un eixam de locals i racons escampats per tots els barris i que, en el seu conjunt, ens parlen d’una ciutat molt més rica i diversa culturalment parlant del què sovint pensem.

Idioma: Català
Per a tots els públics
Un projecte de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i l‘Institut de Cultura, Ajuntament de Barcelona.
Exposició organitzada a la Lleialtat per Castellers de Sants i La Lleialtat Santsenca
Imatge: Actuació de la Sra Tomasa a la Lleialtat el desembre de 2019. © Martí Fradera