27/05 | Cinema Violeta— projecció «Clara Campoamor»

Dijous 27 de maig, 19h
Activitat gratuïta. Inscripció prèvia aquí

La pel.lícula presenta la Clara Campoamor,
la dona que va aconseguir el sufragi femení a Espanya.
Una dona injustament oblidada

L’any 1931, a Espanya es proclama la Segona República. En aquest context, les dones són elegibles però no poden votar. Clara Campoamor i Victoria Kent són les primeres dones diputades que trepitgen les Corts i es plantegen molt fermament lluitar pels drets de la dona. Clara Campoamor sap que això passa per una primera i gran conquesta: el vot femení. A partir d’aquest moment, la seva lluita no és gens fàcil.

Ben aviat troba el seu primer obstacle: els seus propis companys de partit, republicans, d’esquerres, temen que les dones votin influïdes per l’església i el seu vot vagi cap a la dreta, així que li donen l’esquena. Clara Campoamor es quedarà sola al Congrés dels Diputats defensant del sufragi universal. Després d’una lluita constant i múltiples traïcions, l’1 de desembre de 1931, Campoamor aconsegueix el seu objectiu: el vot per a la dona.

La pel.lícula, un telefilm biòpic, es basa en el llibre La mujer olvidada d’Isaías Lafuente sobre la vida de Clara Campoamor.

Col·loqui obert amb el públic després de la projecció.

Direcció: Laura Mañá
Duració: 90 minuts
Idioma: castellà
Any de producció: 2011
Producció: Distinto Films, Televisió de Catalunya-CCMA i RTVE
*Consulteu les mesures de seguretat i prevenció de la Lleialtat amb motiu de la covid-19*

Cinema Violeta —cinefòrums feministes

El cicle Cinema Violeta —cinefòrums feministes és un espai mensual de la Lleialtat dedicat a descobrir realitzadores, cineastes i documentalistes conegudes o invisibilitzades que, a través dels seus films,  han tractat temàtiques amb mirada dona i perspectiva feminista.
El cicle té lloc mensualment a la Lleialtat i està promogut per un grup de 6 dones del barri de Sants motivades per investigar l’aportació femenina i feminista a la creació cinematogràfica.