9/04 | Assaig obert «Amarillo» de la Cia Rommelen —teatre físic

Dissabte 9 d’abril, 19h
Entrada gratuïta · reserva prèvia aquí

«Amarillo» és una proposta de teatre físic de la Cia Rommelen que forma part de la sèrie d’obres «Museo de las relaciones imposibles».

Basada en el relat «The Yellow Wallpaper» (1892) de Charlotte Perkins Gilman (EEUU, 1860-1935) i en la iconografia de la histèria, l’obra vol reapropiar-se de les històries de les dones a través de l’escriptura literària i corporal buscant una genealogia dels cossos que han sigut confinats, diagnosticats i psiquiatritzats.

La protagonista de «The Yellow Wallpaper» registra un diari íntim de les seves vivències durant la reclusió en una mansió després de patir una crisi nerviosa. Aïllada pel seu marit i obligada a guardar repòs, sense contacte amb cap amistat, ens endinsem en les parets que la confinen per a esbrinar què són les estranyes formes que sorgeixen dels murs.

Potser encara és possible teixir diàlegs des de les solituds, entre els cossos aïllats, entre les dones que una vegada i una altra es veuen empeses a viure les mateixes històries, unes històries d’opressió que tenen plena vigència en els discursos del control actuals.

fitxa artística

Text: Ana Bustamante i Alba Saura (a partir de «The Yellow Wallpaper» de Charlotte Perkins Gilman)
Direcció: Ana Bustamante
Ajudant de direcció: Alba Saura Clares
Intèrprets: Lydia Zapatero i Ana Bustamante
Disseny d’il·luminació: Nahomi Monjaraz
Espai sonor: Álvaro Imperial
Fotos: Paco Esquerra i Carlos Ruiz

Públic adult
Durada: 45 minuts & col·loqui
La proposta forma part del programa de suport a la creació de la Lleialtat.
*Consulteu les mesures de seguretat i prevenció de la Lleialtat amb motiu de la covid-19*
Imatge de portada: Carlos Ruiz

Cia Rommelen

Fundada el 2017 per Ana Bustamante (Equador) i Gregor Eistert (Àustria), les seves produccions aborden temes universals des d’una prespectiva crítica mitjançant el llenguatge del gest i del moviment.