Cinefòrum –Espai Feminista de Sants

ACTIVITAT CANCEL·LADA

Cada dijous del 5 al 26 de març, 19h. Entrada gratuïta

Dins del programa temàtic d’activitats amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el 8M i la Vaga Feminista «La Lleialtat té nom de dona», us presenta el CINEFÒRUM –ESPAI FEMINISTA DE SANTS, que vol donar protagonisme a pel·lícules que visibilitzen el paper de dones valentes i supervivents… per tal de fer-nos reflexionar sobre com hi desenvolupem la vida des d’una perspectiva feminista.

—PROGRAMA—

Dijous 5 de març a les 19h
«La meva pell», 2018, 93 min.
Direcció: Carlos Collazos i Judit Aranda

“La meva pell” és el relat de vuit dones valentes amb arrels, identitats, orígens i sabers diferents. Dones que han viscut l’experiència del procés migratori en primera persona. Dones que han deixat el seu país buscant un futur a Europa i que, moltes d’elles, encara l’estan buscant a causa dels incompliments dels Estats membres de la UE en una mar de “fronteres invisibles”.

“La meva pell”, realitzat per SICOM i Entrepueblos, reflexiona sobre la migració. Posa el focus en l’acolliment des del punt de vista de la dona com a supervivent d’una doble discriminació, com a migrant i com a dona. El documental reivindica el dret a migrar posant-nos en la pell de vuit dones que han exercit el seu dret a la lliure mobilitat. Emergències ens revelen la força, determinació i coratge de les dones que organitzen la recuperació de la seva comunitat, al mateix temps que reflexionen críticament sobre la societat i les seves pràctiques excloents.


Dijous 12 de març a les 19h
«Ciutats vivibles. Des de la diversitat que les habita». 2018, 59 min.
direcció: Col·lectiu de Periodistes de Contrast

Documental realitzat per Entrepueblos que vol ser una eina per a reflexionar sobre les nostres ciutats i com hi desenvolupem la vida des d’una perspectiva feminista. El documental és el fruit d’un treball complex en què s’interaccionen col·lectius i mirades. Hi trobareu reflexions i perspectives a vegades complementàries, d’altres potser contradictòries, que ens poden ressonar a totes i tots, de maneres diferents.


Dijous 19 de març a les 19h
«Solas». 1999, 101 min. Activitat cancel·lada
Direcció: Benito Zambrano

Maria malviu en un fosc apartament d’un barri miserable, treballa eventualment com a noia de la neteja i, gairebé amb quaranta anys, descobreix que està embarassada d’un home que no l’estima. La seva solitud és tan gran que només troba consol en la beguda. La seva mare, que ha consumit la seva vida al costat d’un home violent i intolerant, no té ni tan sols el consol de tenir-la a prop. Amb motiu de l’ingrés del seu marit en un hospital, la mare visita a Maria al seu apartament i coneix a un veí vidu que viu amb el seu gos. La relació que s’estableix entre aquests tres nàufrags alleuja les seves solituds i deixa una porta oberta a l’esperança.


Dijous 26 de març a les 19h
«Els espigoladors i l’espigoladora». 2000, 79 min. Activitat cancel·lada
Direcció: Agnès Vardà

Recorrent França, Agnès Vardà s’ha trobat amb espigoladors, recol·lectors, gent que busca entre les escombraries. Per necessitat, o per pur atzar, aquestes gents recullen els objectes rebutjats per uns altres. El seu món és sorprenent. I la directora, a la seva manera, és també una espècie d’espigoladora que selecciona i recull imatges aquí i allà.