4 i 11/03 | Cinefòrum –Espai Feminista de Sants

Dijous 4 i 11 de març, 19h
Activitat gratuïta. Inscripció obligatòria aquí

L’activitat forma part del programa «La Lleialtat té nom de dona»,
el cicle d’activitats que la Lleialtat organitza amb motiu del 8M.

Dins del programa d’activitats amb motiu del Dia Internacional de la Dona, l’Espai Feminista de Sants ha organitzat un programa de cinefòrums que vol donar protagonisme a pel·lícules que visibilitzen el paper de dones valentes per reflexionar sobre com afrontar la vida des d’una perspectiva feminista.

*Consulteu les mesures de seguretat i prevenció de la Lleialtat amb motiu de la covid-19* 

—PROGRAMA—

Dijous 4 de març, 19h—
«Los espigadores y la espigadora» (França, 2000, 82 min)
Direcció: Agnès Varda

Un documental dirigit per Agnès Varda, en el que la directora recorre el camps i les ciutats de França per trobar-se amb espigoladors, recol·lectors i gent que busca entre les escombraries.

Per necessitat, o per pur atzar, aquestes gents recullen els objectes rebutjats per uns altres. El seu món és sorprenent. I la directora, a la seva manera, és també una espècie d’espigoladora que selecciona i recull imatges d’aquí i d’allà.

Dijous 11 de març, 19h—
«Solas» (Espanya, 1999, 95 min)
Direcció: Benito Zambrano

Maria malviu en un fosc apartament d’un barri miserable, treballa eventualment com a noia de la neteja i, gairebé amb quaranta anys, descobreix que està embarassada d’un home que no l’estima. La seva solitud és tan gran que només troba consol en la beguda.

La seva mare, que ha consumit la seva vida al costat d’un home violent i intolerant, no té ni tan sols el consol de tenir-la a prop. Amb motiu de l’ingrés del seu marit en un hospital, la mare visita a Maria al seu apartament i coneix a un veí vidu que viu amb el seu gos. La relació que s’estableix entre aquests tres nàufrags alleuja les seves solituds i deixa una porta oberta a l’esperança.