Cinema Violeta —programació gener/març 2023

Gener-març 2023
Gratuït amb inscripció prèvia aquí

Cinema Violeta és un espai periòdic de la Lleialtat dedicat a descobrir realitzadores, cineastes i documentalistes conegudes o invisibilitzades que, a través dels seus films, han tractat temàtiques amb mirada de dona i perspectiva feminista.

Després de les projeccions, hi ha un espai de col·loqui obert amb el públic.

La programació del trimestre, posa l’èmfasi en el 8M—Dia Internacional de les Dones.

programació

26 gener, 19h−
Pioneres (II) —especial
Lotte Reiniger

gratuït | inscripció aquí

Charlotte Reiniger (Berlín, 1899—Stuttgart, 1981) va ser una directora de cinema alemanya i la principal pionera de l’animació amb siluetes, anticipant-se a Walt Disney en més de deu anys.

En aquesta sessió en homenatge a les pioneres del cinema, es projectarà: «Les aventures del príncep Achmed» (Alemanya, 1926, 66min), el film d’animació més antic que es conserva creat a partir de retalls de cartó i làmines de plom sota la càmera; i també el documental «The Art of Lotte Reiniger» (1970, 17min), del director John Isaacs.


23 febrer, 19h−
«Callejeras»
de Silvia Moreno

Espanya | 2021 | 85min
gratuït | inscripció aquí
VO castellà

Un documental sobre la participació de les dones a una de les majors expressions de cultura popular d’Occident: el Carnaval de Cadis. Una celebració que es mostra com a reflex de la societat patriarcal, però en la qual també comencen a emergir noves veus. Una reflexió sobre els límits de l’humor i els estereotips de gènere.

Amb la participació de Silvia Moreno, directora del documental.

16 març, 19h−
«Commander Arian»
d’Alba Sotorra

Espanya, Alemanya, Síria
2018 | 85min
gratuït | inscripció aquí
VO kurd. Subtitolat català

Una història de dones, guerra i llibertat que ens situa en ple front de la guerra de Síria on un batalló de guerrilleres kurdes, guiades per la comandant Arian, tracten d’alliberar la ciutat de Kobane del règim d’Estat Islàmic amb l’objectiu d’entregar a la pròxima generació de dones, una societat lliure i igualitària.


30 març, 19h−
«Chavalas»
de Carol Rodríguez

Espanya | 2021 | 116min
gratuït | inscripció aquí
VO castellà

Marta, Desi, Soraya i Bea, quatre amigues inseparables durant l’adolescència, es retroben al barri on van créixer per reviure una autèntica i tragicòmica amistat. Una realitat que les obligarà a enfrontar-se a aquelles adolescents que van ser i a les dones que volen ser.