16/12 | Cinema Violeta— projecció «Persépolis»

Dijous 16 de desembre, 19h
Activitat gratuïta. Inscripció prèvia aquí

«Persépolis» és una pel·lícula francesa d’animació basada en la novel·la gràfica homònima de Marjane Satrapi dirigida per Vincent Paronnaud.

El film narra la commovedora història de la Marjane, una nena iraniana, des de la Revolució Islàmica dels anys 70s fins als nostres dies. Quan els fonamentalistes prenen el poder, forçant a les dones a portar vel i empresonant a milers de persones, i mentre té lloc la guerra entre l’Iraq i l’Iran, Marjane descobreix el punk, ABBA i Iron Maiden. Quan arriba a l’adolescència els seus pares l’envien a Europa, on coneix una altra cultura que res té a veure amb la del seu país. La protagonista s’adapta a la nova vida, però no suporta la solitud i torna amb la seva família, encara que això signifiqui posar-se el vel i sotmetre’s a una societat tirànica.

Col·loqui obert amb el públic després de la projecció.

Direcció: Vincent Paronnaud i Marjane Satrapi
Guió: Vincent Paronnaud i Marjane Satrapi
Duració: 95 minuts
Any de producció: 2007
*Consulteu les mesures de seguretat i prevenció de la Lleialtat amb motiu de la covid-19*

Cinema Violeta —cinefòrums feministes

El cicle Cinema Violeta és un espai periòdic de la Lleialtat dedicat a descobrir realitzadores, cineastes i documentalistes conegudes o invisibilitzades que, a través dels seus films,  han tractat temàtiques amb mirada de dona i perspectiva feminista.
El cicle està promogut per un grup de 6 dones de Sants motivades per investigar l’aportació femenina i feminista a la creació cinematogràfica.