de Teca i Xerrameca —programació maig/juny 2024

Maig-juny 2024
Gratuït amb inscripció prèvia aquí

Obrim la cuina de la Lleialtat i parem taula
per compartir una bona estona entre veïnes!

«de Teca i Xerrameca» és un espai periòdic per compartir sabers culinaris i tradicions entorn la cuina i l’alimentació sostenible, saludable i de proximitat. Periòdicament, un veí o veïna compartirà una recepta que tindrà com a protagonista un ingredient de temporada.

Durant la sessió, aprendrem a cuinar la recepta i a treballar l’ingredient, i conversarem sobre el que ens vingui de gust:

  • Hi ha tradició de cuinar el producte triat a casa nostra?
  • Quines coses hem après darrerament sobre l’alimentació sostenible?
  • Hem visitat algun racó del món on es cuini amb aquest aliment?
  • Tenim algun record memorable que giri entorn el plat?

Després de preparar la teca, passarem a la xerrameca: totes a taula! Degustarem (i xerrarem!) el que haguem cuinat. Porteu carmanyola per endur-vos les restes a casa i una llibreta per replicar les receptes a les vostres cuines.

L’activitat està oberta a tothom. Tant si et ve de gust intercanviar coneixements sobre cuina, alimentació sostenible i saludable, o simplement vols cuinar i compartir el vespre amb altres veïnes, t’esperem!

«de Teca i Xerrameca» està organitzat per la Lleialtat Santsenca i El Corralet – cafè de la Lleialtat.

Què cuinarem i amb qui xerrarem?

dilluns 27 de maig, 18h
Cuinem albergínia amb la Latifa

gratuït | inscripció aquí

Veïna del barri i treballadora de La Troca, la Latifa ens ensenyarà dues receptes tradicionals del Marroc. El plat principal serà el zaaluk, una amanida calenta d’albergínia que també es pot menjar freda i que s’acostuma a servir com a guarnició de plats de peix o carn; una recepta que cuinava la seva mare i que ara la Latifa segueix preparant.També farem harcha, un pa de sèmola de blat típic de la regió de Taza que ha après de la mare d’una amiga seva.


dilluns 10 de juny, 18h
Cuinem fruites d’estiu amb l’Emma i el Roger

gratuït | inscripció aquí

Veïns del barri i membres de l’Economat Social i Castellers de Sants, l’Emma i el Roger ens ensenyaran un parell de receptes per extreure tot el suc de fruites de temporada. Aprofitant que el juny és el mes de la fruita, compartiran un plat que té com a protagonista el meló i un altre el préssec per fomentar la riquesa i el gust “real” de les varietats de temporada i les múltiples elaboracions que ofereixen.