Documental i col·loqui «Janadesh, el veredicte del poble»

dijous 13 de desembre, 19h. Entrada gratuïta

«Janadesh» (2010, 58 min) és un documental d’Enric Àlvarez i Oriol Ampuero que mostra la lluita no violenta per la distribució justa de les terres a l’Índia.

L’any 2007, 25.000 homes i dones procedents dels sectors més desafavorits de l’Índia recorren a peu durant 30 dies els 350 km d’autopista que separen la ciutat de Gwalior de la seu del Parlament a Delhi. L’objectiu: iniciar una vaga de fam massiva per exigir una redistribució justa de les terres.

Aquesta acció és la culminació de la campanya Janadesh («veredicte del poble»), la campanya de lluita no violenta més important des dels temps de Gandhi llançada pel moviment activista Ekta Parishad a favor d’una reforma que asseguri l’accés a la terra dels col·lectius més pobres del país.

Els participants pensen que el sacrifici, la disciplina i el sofriment personals són millors eines que els fusells per produir un canvi social. Saben que exposar-se a la violència de l’oponent sense tornar-s’hi comporta grans perills, però que la seva acció té més valor que tones de prèdica.

Davant del coratge mostrat pels caminants, el govern indi, preocupat per mostrar el país com a potència econòmica emergent i epicentre global de la mística, es veurà obligat a respondre.

Enric Àlvarez i Oriol Ampuero van acompanyar aquests «sense terra» en el seu viatge 30 dies, i del metratge que en van enregistrar n’ha sortit aquest documental que ara es presenta a la Lleialtat.

La projecció comptarà amb la presència de l’Oriol Ampuero, codirector i coguionista de «Janadesh» i s’obrirà un col·loqui amb el públic.

? Dijous 13 de desembre, 19h
? La Lleialtat Santsenca, Olzinelles 31, Barcelona
? Entrada gratuïta. Aforament limitat