17/09 | Documental «Nosotros No Olvidamos» –projecció i col·loqui

Dijous 17 de setembre, 19h
Entrada gratuïta amb reserva prèvia aquí

Un assassinat que prescriu a finals del 2020.
Un documental al servei de la lluita contar la prescripció

El 15 de desembre de 1992, Pedro Álvarez, un jove de 20 anys de la Verneda, és assassinat a l’Hospitalet de Llobregat en una discussió de trànsit a mans d’un policia nacional. Un policia que, al llarg d’aquests 26 anys, s’ha beneficiat d’un sistema judicial fet a mida per a la seva impunitat, d’unes Forces de Seguretat de l’Estat corporativistes i d’uns representants polítics incapaços d’enfrontar-se a qualsevol causa d’abús policial.

Per fer front a aquest còctel arrenca la lluita antirrepressiva en actiu més antiga d’Europa, amb la família d’en Pedro com a motor. Una família obrera, perseverant, i de referència dins i fora dels moviments socials.

La història d’en Pedro és la metàfora de com de la mort en neix vida. Gràcies a aquesta lluita titànica, del carrer vers el sistema, són moltes les generacions d’activistes que se n’han nodrit donant vida a diferents espais polítics dins dels moviments socials. Es pot afirmar amb rotunditat que, si no fos pel cas d’en Pedro Álvarez, la Catalunya de base no tindria res a veure amb el que és en l’actualitat.

«Nosotros No Olvidamos» és un documental que mostra la solidaritat, les xarxes de suport i les lluites nascudes arrel de l’assassinat de Pedro Álvarez.

Col·loqui amb la participació d’en Juanjo Álvarez, pare d’en Pedro i membres de l’equip del documental.

—–
«Nosotros No Olvidamos» (2020) és una iniciativa d’ACATS –Associació Col·lectiva Audiovisual per la Transformació Social. El documental ha estat finançat a través d’una campanya de micromecenatge que segueix oberta i de la que la Lleialtat Santsenca ha participat.

????️ Dijous 17 de setembre, 19h
???? La Lleialtat Santsenca, Olzinelles 31, Barcelona
???? Entrada gratuïta. Aforament limitat
⭕️ Reserva prèvia obligatòria aquí

*Consulteu les mesures de seguretat i prevenció de la Lleialtat amb motiu de la covid-19*