Cicle «Dones cineastes. Rebels amb causa» —exposició i cinefòrums

Cinefòrums —cada dijous d’abril, 19h. Entrada gratuïta
Exposició —del 8 al 27 d’abril

Sota el títol «Dones cineastes. Rebels amb causa» presentem un cicle d’activitats a la Lleialtat durant que vol visibilitzar el paper de les directores de cinema racialitzades. El cicle, organitzat per l’Ateneu Roig, consta de 4 cinefòrums amb pel.lícules dirigides per dones cineastes africanes i una exposició que vol homenatjar totes aquestes cineastes que, durant els més de cent anys d’història del cinema, han transgredit barreres que semblaven infranquejables per ocupar la cadira de direcció.

—PROGRAMA—

Dijous 28 de març, 19h—
«Mossane» (1996)
Un film de la directora senegalesa Safi Faye, que retrata la vida i les tradicions del Senegal a través dels ulls d’una jove de catorze anys que és abocada a accedir a un matrimoni concertat per part de la família. Una pel·lícula feminista de gran valor sociològic que reflecteix la cosmovisió africana des d’una mirada crítica. 

Dijous 4 d’abril, 19h—
«La nuit de la vérité» (2004)
Un film de la directora burquinesa Fanta Régina Nacro que parla de les violències tribals i les guerres civils, així com la possibilitat de perdonar i aconseguir la pau, i els sacrificis i dificultats que això comporta.

Dijous 11 d’abril, 19h—
«
Los Silencios del Palacio» (Samt el qusur, 1994)
Un drama intimista de la directora tunisiana Moufida Tlatli que investiga qüestions de gènere, classe i sexualitat al món àrab a través de les vides de dues generacions de dones que viuen al palau d’un príncep.

Dijous 25 d’abril, 19h—
«Terra Sonâmbula» (2007)
Una road movie poètica de la directora moçambiquesa Teresa Prata sobre la vida, la mort, la violència de la societat, el silenci, el traspàs de saviesa intergeneracional i l’esperança d’un futur millor que transcorre en un Moçambic devastat per la guerra civil.