Exposició «Dones refugiades de Palestina: 7 dècades de resiliència i dignitat»

Del 17 al 21 de desembre. Entrada lliure
Visita guiada a l’exposició: dimecres 19 de desembre, 17h

Aproximadament una quarta part de la població refugiada al món és Palestina, uns 5 milions de persones que, d’una manera o altra, segueixen esperant el retorn a les seves llars.

L’exposició «Dones refugiades de Palestina: 7 dècades de resiliència i dignitat» és una mostra fotogràfica que pretén apropar a la ciutadania catalana la realitat d’aquests 5 milions de persones refugiades de Palestina, en particular de les dones, des d’un enfocament de gènere i dels drets humans trencant amb els estereotips culturals i de gènere vinculats a aquesta població.

La mostra ofereix un recorregut pels 70 anys de refugi de la població refugiada de Palestina al territori Palestí ocupat (Cisjordània i la Franja de Gaza), Síria, el Líban i Jordània, obtenint, a través de cada imatge, un testimoni de dignitat i resiliència d’aquesta població des de l’inici de la Nakba (guerra araboisraeliana de 1948) fins al dia d’avui.

Dimecres 19 de desembre a les 17h, hi haurà una visita guiada gratuïta a l’exposició amb la presència de Laura Pérez, Regidora de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, per tal de visibilitzar la situació humanitària i de vulneració de drets humans en la que es troben les dones refugiades de Palestina i conèixer els seus processos de resiliència i empoderament.

? del 17 al 21 de desembre
? La Lleialtat Santsenca, Olzinelles 31, Barcelona
? Entrada gratuïta

Organitza: UNRWA Catalunya
Amb la col·laboració de la Lleialtat Santsenca

Sobre UNRWA Catalunya

UNRWA és l’Agència de les Nacions Unides creada l’any 1949 destinada a proporcionar assistència i protecció a la població refugiada de Palestina tant a Jordània, Líban, Cisjordània i la Franja de Gaza.