2 al 25/11 | «La Revolució silenciosa» —Exposició pels 75 anys del microxip

Exposició en curs del 2 al 25 de novembre de 2023
Accés lliure · planta baixa de la Lleialtat

L’exposició «La Revolució silenciosa» ens proposa un viatge per la història de la microelectrònica amb motiu dels 75 anys del transistor. Coincidint amb la setmana de la ciència, la mostra està coordinada per l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (*IMB-*CNM, CSIC) amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia.

El recorregut s’inicia el 1947, el moment del desenvolupament del primer transistor de puntes de contacte en els BellLabs dels Estats Units. I és que la societat digital hiperconectada de l’actualitat no es pot entendre sense aquest petit invent: el transistor està en el cor de tots els aparells electrònics, ha permès la miniaturització dels dispositius i la creació de circuits digitals.

Accés lliure
Per a tots els públics

Taller: Viatja al fascinant món del transistor!
dilluns 13 de novembre, 10h

Saps què és un transistor? La revolució microelectrònica comença amb aquest petit dispositiu, un aparell que pot funcionar analògicament, com a amplificador, o digitalment, com la plasmació dels 1 i 0 del codi binari. Els transistors digitals són la base dels ordinadors actuals i es troben al cor de tots els aparells electrònics que fem servir a diari.
En aquest taller veurem com és un transistor per dins, com funciona i per a què serveix. Podrem tocar xips, silici (el material de què estan fets) i conduir el corrent pels nostres circuits electrònics. Embarca’t en aquesta aventura per descobrir la microelectrònica!

Públic infantil i juvenil