15/9 al 3/10 | «Treball, Drets i Dignitat en clau feminista» —exposició

La societat globalitzada en què vivim requereix moltes matèries primeres i productes que es fabriquen al Sud global. Sabem en quines condicions es produeixen?

Del 15 de setembre al 3 d’octubre de 2023
Exposició de Setem Catalunya
Activitats gratuïtes · entrada lliure

Amb l’objectiu d’aprofundir en l’estat de les condicions de vida i laborals de les treballadores del Sud global, l’exposició «Treball, Drets i Dignitat en clau feminista» és el resultat de tres processos de recerca realitzats entre el 2020 i el 2023 per Setem Catalunya.

A través d’una mirada crítica des dels feminismes, l’exposició ens permet aprofundir en els sectors tèxtil, electrònica i alimentació, dins de les cadenes de subministrament del Marroc, les Filipines i Guatemala.
L’exposició visibilitza els aspectes més rellevants dels tres sectors, estudiant-ne les seves causes conjunturals, els aspectes més rellevants quant a les vulneracions dels drets fonamentals de les dones, els aspectes similars, aplicant una perspectiva de gènere i de drets humans.

De manera específica, es fa referència a, en primer lloc, la situació i l’impacte de l’Acaparament de terres a Guatemala, específicament al cas del monocultiu de plàtan i palma d’oli a la Blanca; en segon lloc, els Perfils i condicions laborals al sector tèxtil de Tànger, Marroc; finalment, les Condicions laborals de les treballadores a les fàbriques d’electrònica a les Filipines.

 

Presentació + xerrada · dilluns 18 de setembre, 18.30h

Bea Cantero (autora de l’estudi), Claudia Bosch (responsable de la campanya Electrònica Justa a SETEM Catalunya) i Roberta Parrilla (coordinadora de SETEM Catalunya), presentaran l’exposició i debatran amb les assistents sobre els assumptes que tracta.
És necessària l’inscripció prèvia (feu clic aquí)

Públic: adult
Idioma: català
Durada: 90 min