13/01 | «L’home de la Càmera» —projecció i música en directe

Dijous 13 de gener, 19h
Entrada 3€. Venda d’entrades aquí

El col.lectiu musical Káufman duo ens porten una proposta de creació experimental d’una banda sonora inèdita en viu del documental de culte «L’home de la Càmera» de Dziga Vertov (1929).

Seguint les indicacions naratives del film, els músics Diogo Santos (bateria i percussió) i Opera23 (sintetitzadors i electrònica en directe) s’embarquen en una improvisació que esdevé la banda sonora única i irrepetible d’aquest film.

«L’home de la Càmera» —un documental experimental mut, sense actors i amb absència de línia argumental definida—, ha passat a formar part de la història del cinema per les innovadores tècniques cinematogràfiques: des de l’exposició múltiple, la càmera lenta, les seqüències accelerades, els angles oblics, els primers plans, el travelling, l’stop motion, etc.

Des de l’alba fins a la posta de sol, el film —rodat a Kiev, Moscou i Odessa— descriu el transcurs d’un dia qualsevol a una ciutat soviètica: el despertar dels primers obrers i les seves jornades laborals en fàbriques, els ciutadans practicant diverses activitats esportives, etc., mostrant una nova i postrevolucionària societat soviètica que interacciona i es confronta amb les maquinàries que cracateritzen la vida moderna.

El Kaufman duo forma part del programa de suport a la creació de la Lleialtat. Al juliol de 2021 van presentar un work in progress d’aquest peça com a part del procés de creació.
Públic adult
Durada: 65 minuts
* Consulteu les mesures de seguretat i prevenció de la Lleialtat amb motiu de la covid-19*