La Tramoia —assajos oberts gener/març 2024

La Tramoia és el programa de suport a la creació de la Lleialtat Santsenca, on es facilita que artistes i companyies d’arts escèniques puguin investigar, crear i exhibir els seus projectes artístics gràcies a les infraestructures de la Lleialtat.

Aquest cicle d’espectacles d’arts escèniques, tots en format d’assaig obert,  és una mostra del resultat dels processos creatius de les companyies durant l’estada a la Lleialtat en el context del programa de la Tramoia. Aquest trimestre tenim programats 7 espectacles oberts i gratuïts.
Totes les peces es troben encara en fase de treball i investigació, sent el moment de l’assaig obert una oportunitat pels i les artistes per provar amb el públic l’espectacle que estan desenvolupant. Després de la mostra, els artistes mantenen un diàleg amb els assistents. Alhora,  la presentació esdevé en un espai d’agitació cultural, on el veïnat té accés a espectacles de qualitat sense sortir del barri.


PROGRAMA

«Gregotechno» del col·lectiu Gregotechno
Divendres 12 de gener, 19h

Els tres ingredients de Gregotechno (cant gregorià, música electrònica, visuals microscopia) es fusionen en l’experiència d’un concert sinestèsic i immersiu.

El col·lectiu ‘Gregotechno’, format per Marc Vilajuana (cantor), Alejandro Narés (músic), Xavi Arqué (nanobiotecnòleg), ens proposa un directe on textos de l’A.T. (1.000-500 a.C.) ressonen amb imaginaris de transcendència encara vigents, musicats durant la primera meitat de l’edat medieval sota el nom de ‘cant gregorià’, filtrats pels ritmes de l’electrònica al 2024 i acompanyats de projeccions del microcosmos.
La proposta eixampla els espais socials i arquitectònics on accedir a aquests materials que han ressonat des de fa centenars d’anys al nostre territori, aquest cop, a la pista de ball.

cant gregorià, electrònica i microcosmos ·  [entrades exhaurides]

«Salades» del Col·lectiu Salades
Divendres 19 de gener, 19h

Inspirada en el llibre ‘Te deix, amor, la mar com a penyora’ de Carme Riera, «Salades» explora l’amor genuí més enllà de barreres de gènere i edat, però alhora ens mostra com la rigidesa de l’entorn pot censurar aquesta expressió. L’obra ens convida a reflexionar sobre les injustícies de l’amor sota normes socials restrictives, mostrant la diversitat amorosa a la societat actual.

Dansa contemporània · reserva d’entrades aquí

«Manchas, el castigo de la abundancia» de Lorena Madurga
Divendres 26 de gener, 19h

A «Manchas, el castigo de la abundancia», assistim al naixement, la vida i la mort de la Deessa Abundància. Aquest peça de circ contemporani ens retrata un acte mitològic on es narra la història d’una mare i quinze filles, representades a l’escenari per taronges, per parlar-nos sobre un tipus de maternitat habitada per l’amor i l’odi a parts iguals. Una porta a un món fantàstic on el naixement suposa un procés dolorós, la vida comporta canvi constant i la mort, representada en escena com una deïtat, es tradueix en calma, silenci i relaxació. Aquesta relació mitològica es transmet a través d’un llenguatge performatiu, on el moviment i l’escenificació dels objectes narren les accions.

Circ · reserva d’entrades aquí

«Aviat serà aviat. El procés de Latung La La en dansa» de David Ymbernon
Divendres 2 de febrer, 19h

«Latung La La en dansa» és el nou projecte de David Ymbernon en què, després d’una llarga trajectòria treballant amb la poesia visual a través d’objectes, personatges, situacions i imatges oníriques, inicia una nova disciplina: la dansa.
A través del gest i el moviment, i amb la música en directe de Xavi Lloses, Ymbernon balla la seva vida. Balla la infantesa difícil, els obstacles, la dificultat, la incomoditat, l’esforç i l’anhel, l’amor, el desamor, les ferides… Tot ho explica amb el cos.
En aquesta ocasió, ens presentarà mitjançant poesies i una projecció dels assajos el seu procés de creació.

Dansa contemporània · reserva d’entrades aquí

«Doña Bárbara» de Carlos Bailanga
Divendres 9 de febrer, 19h

Doña Bárbara és una sàtira sobre l’amor, la soledat, el desengany, l’amor propi i l’alienació de la nostra societat. La Bárbara és un personatge còmic, ple de contradiccions i reversos, eloqüent i políticament incorrecta, tirana i innocent, que des de la seva façana de dama d’alta societat i els seus desencerts hilarants, ens deixa entrar a descobrir la seva humanitat.

Teatre experimental · reserva d’entrades aquí

«Anima, Animae, Animam» de Cia Zero en Conducta
Divendres 22 de març, 19h

Anima, Animae, Animam és un curtmetratge documental que homenatja als titellaires que per la seva professió no podien ser enterrats en cementiris per ser considerats éssers sense ànima. Aquells qui van regalar veu i vida a objectes que hi tenen molt a dir, a explicar històries recuperades de l’oblit.
El curt retrata a les persones que van dedicar la seva vida a compartir la seva ànima amb éssers que mai van tenir-ne, obrint una finestra a la reflexió sobre l’ofici dels titellaires.
Després de la projecció, ens trobarem amb l’equip directiu per crear un espai per compartir preguntes.

Cinema i titelles · reserva d’entrades aquí

«Ok Boomer» de Cia La Otra
Dissabte 23 de març, 19h i 19.30 h

Un error en una reserva fa que dues noies es coneguin dins d’una habitació en una residència d’estudiants. La Sole,  de 40 anys, ha decidit tornar a estudiar entusiasmada, mentre que la Candela, de 23, està totalment absorbida per les xarxes socials.
Ok Boomer és una comèdia sobre dues persones confrontades pel llenguatge de les generacions a les que pertanyen.

Teatre · reserva d’entrades aquí