Obsolescència programada. Dóna una nova vida als teus objectes!

Dijous 19 d’abril, 17.00h-21.30h. Activitat gratuïta

La branca de consum responsable i cooperativisme de La Lleialtat Santsenca, organitza una Jornada dedicada a l’Obsolescència Programada amb un taller de reparació d’objectes domèstics; la projecció del documental ‘Compra, Llença, Compra, la història secreta de l’obsolescència programada’; i una xerrada amb Benito Muros, inventor de bombetes reparables amb una durabilitat centenària i president de la Fundació Feniss, que agrupa empreses ‘sense obsolescència’.

Programa d’activitats:

17h Taller de reparació d’objectes domèstics i petits electrodomèstics. Porta els teus objectes de casa per reparar-los i allarga’ls-hi la vida!
Inscripció prèvia a inscripcio@lleialtat.cat (termini  d’inscripcions 17/04). A càrrec de Reparat Millor que nou! – Àrea Metropolitana de Barcelona i Solidança Economia Social i Solidària.

19h Documental ‘Compra, llença, compra. La història secreta de l’obsolescència programada. Un film de Cosima Dannoritzer, 2010 (77min).

20.15h Xerrada i debat amb Benito Muros, empresari que ha creat bombetes de durabilitat centenària i President de la Fundació Feniss, que agrupa empreses ‘sense obsolescència’. Amb la participació de la cooperativa TATLab, que presentarà una làmpada ecoeficient.

? Dijous 19 d’abril
? 17.00h-21.30h
? La Lleialtat Santsenca, Olzinelles 31, Sants
? Totes les activitats són gratuïtes
** Per participar en el taller inscriu-te a inscripcio@lleialtat.cat

Què és l’obsolescència programada?
L’obsolescència programada és la reducció premeditada de la vida útil d’un objecte per part del seu fabricant amb l’objectiu que aquest quedi inservible i n’haguem de comprar un de nou en el seu lloc.

Un dels casos més famosos d’obsolescència programada és el de la bombeta incandescent. La bombeta fabricada amb la primera patent ha estat en funcionament continu des del 1901, però la indústria monopolista, per protegir els seus interessos, ha imposat el model de ‘comprar, llençar i comprar’ que segueix en mans d’un parell o tres empreses a nivell mundial.