Passejades per la història de Sants —juny/juliol 2024

Dissabtes 22/06 & 20/07, 11h-13h
Preu: 5€/passejada. Entrades aquí · places limitades

Nova edició del cicle de passejades per la història de Sants per seguir desgranant la història, històries i historietes que han configurat el caràcter del nostre barri.

Uns itineraris temàtics que canvien cada trimestre i que durant els mesos de juny i juliol ens descobriran el passat agrícola de Sants, una zona fèrtil plena de rieres, pous, masies, horts i camps; i de com posteriorment la industrialització intensiva va canviar per sempre la fisonomia del petit poble de Santa Maria de Sants.

Passejades conduïdes per historiadors i col.laboradors de Memòria en Moviment.

22 de juny, 11h —El Sants Agrícola [entrades]

Situat als afores de Barcelona, l’antic poble de Santa Maria de Sants va ser durant molts anys un rebost per la ciutat. En aquesta ruta descobrirem els camins, les rieres i les masies que explotaven la terra i la manera en com algunes infraestructures, com el Canal de la Infanta, van transformar el paisatge i l’economia d’aquest petit poble del pla.

20 de juliol, 11h —El Sants Industrial [entrades]

Sants ha crescut a l’entorn dels grans vapors que s’hi van instal·lar a mitjans del segle XIX, grans complexos com el Vapor Vell o l’Espanya Industrial. Amb aquesta passejada seguirem el fil d’aquesta història descobrint aquests espais i com s’hi treballava.