Passejades per la història de Sants —4a edició

Dissabtes 30/10, 27/11 i 11/12. 11h-13h
Preu: 5€/passejada. Venda d’entrades aquí · places limitades

Després d’una llarga aturada a causa de la pandèmia, aquesta tardor torna la quarta edició del cicle de passejades per la història de Sants per seguir desgranant la història, històries i historietes que han configurat el caràcter del nostre barri des de temps immemorials fins als nostres dies!

A través de diversos itineraris temàtics, descobrirem la llegenda negra que ha tenyit els nostres carrers; la construcció de refugis antiaeris per protegir-se de les bombes durant la Guerra Civil i com la industrialització de l’antiga vila de Santa Maria de Sants va convertir aquestes contrades en un dels majors pols fabrils de Catalunya. 

Les passejades seran conduïdes per historiadors de Memòria en Moviment.

Visita en llengua de signes catalana

Totes les visites estan adaptades per a persones sordes. Hi haurà un intèrpret de llengua de signes catalana de l’associació Més Accés.


PROGRAMA

30 d’octubre, 11h — El Sants misteriós [entrades exhaurides]

A tot arreu hi ha personatges llegendaris i Sants, Hostafrancs i La Bordeta no estan exempts d’història negra. Coneixeu la relació d’Enriqueta Martí amb la Bordeta? Sabíeu que al carrer Miquel Àngel hi ha haver un temple espiritista? Què diu la història del segrest dels lladres del pou? En aquesta ruta descobrirem tots aquests misteris i molts altres.

27 de novembre 11h — Guerra Civil i Refugis [entrades exhaurides]

Al carrer Sant Crist, sota de la parròquia de Santa Maria de Sants, hi ha el refugi 819, un refugi antiaeri construït pel veïnat de Sants per refugiar-se dels bombardejos de la Guerra Civil. Aquesta passejada recordarà com la Guerra va afectar la vida dels nostres barris i les estratègies de resistència desenvolupades per la població local.

11 de desembre 11h — El Sants industrial [entrades exhaurides]

Sants ha crescut a l’entorn dels grans vapors que s’hi van instal·lar a mitjans del segle XIX, grans complexos com el Vapor Vell o l’Espanya Industrial. Amb aquesta passejada seguirem el fil d’aquesta història descobrint aquests espais i com s’hi treballava.