Primera Trobada de Teatre Polític i Militant

30 i 31 de maig i 1 de juny. Entrada lliure amb taquilla inversa

Del 30 de maig a l’1 de juny, arriba la primera Trobada de Teatre Polític i Militant a Barcelona!

Tres dies plens de teatre, debats, exposicions, activisme i reflexió on hi participen un munt de companyies locals, nacionals i internacionals d’arreu que entenen la pràctica teatral com una eina d’acció política i militant.

Una trobada que va iniciar-se fa més de tres anys i que, després de passar per diverses ciutats continua teixint xarxes de complicitat, aquest cop a Barcelona. 

Descarregueu-vos el programa en pdf i veniu!

DIJOUS 30 MAIG—

18.00h —Presentació de la trobada i inauguració de l’exposició «Les solidàries» de l’artista Eixa

Apropar-nos a la història del moviment llibertari protagonitzat per dones, no només ens dóna l’oportunitat de reconciliar-nos amb el nostre gènere, sinó que també ens permet reconèixer el gran potencial social revolucionari. L’exposició «Les solidàries» està formada per 18 dibuixos de l’artista Isabel Eixa i es podrà veure a la Lleialtat durant els 3 dies de la trobada.

19.00h —«Les solidàries». Companyia Atirohecho (València)

Volem apoderar-nos en un món creat pels homes. Volem destruir tot allò existent per construir quelcom totalment nou, quelcom pensat per nosaltres. Un món nou, aquest cop sí, construït pel feminisme.
Perquè la revolució serà feminista o no serà!

>>>>>

DIVENDRES 31 MAIG—

18.00h —«Mustafà és al replà». Forn De Teatre Pa’tothom (Barcelona)

És obvi que el racisme no s’expressa com antany i s’ha reinventat amb manifestacions subtils però no per això menys perilloses, que afecten milions de persones. «Mustafà és al replà» és una obra de teatre fòrum sobre discriminació, estereotips i prejudicis, les tres expressions més comunes del racisme en l’actualitat.

19.30h —«Ni Pío». Títeres Desde Abajo (Barcelona/Granada)

El guardià dels murs intentarà reeducar a Pío per tal que no repeteixi els errors del passat; però la seva naturalesa indomable i el seu instint de volar tot sol, són més forts que qualsevol cadena. «Ni Pío» és un espectacle gestual de titelles amb música en viu.

20.00h —«Elisa García. Memoria y lucha». Colectivo La Caja (Barcelona)

La decisió personal i política de la jove obrera Elisa García, en partir cap al front d’Aragó, presenta un moment històric que recupera l’ambient de revolució social de la Barcelona de 1936 en el que “les de sota” abandonen la seva condició d’oprimides, eixamplant així l’horitzó del que és possible.

>>>>>

DISSABTE 1 JUNY—

12.00h —Col·loqui «Teatre polític/teatre militant». Modera: Neus Molina

Col·loqui sobre les línies d’intersecció entre el teatre polític i el teatre militant.

18.00h —«Las azafatas del señor». Mamboretá (Granada)

L’obra és un viatge amb destinació al Corazón de Jesús en el que Clotilde, l’hostessa de vol, seguirà un protocol de la companyia Pájaros del Señor i s’encarregarà que tots els passatgers es comportin “com Déu mana”.

19.00h —Actuació Corcó d’ALPS (Barcelona)

Repertori de cançons revolucionàries cantades per la coral Corcó d’Alps.

20.00h —«Candy Land, en tierra de lobos». Teatro por la Memoria (Colòmbia)

Una espera. Un llop udola i el món s’ensorra. Arriba un temps sense temps i un espai àrid en què una vella transitarà evocant els seus records, de nena, de dona, de vella nena dona.

_____
Organitza: Títeres Desde Abajo
Col.labora: La Lleialtat Santsenca.
Amb el suport de: Xarxa Antirumors – Bcn Acció Intercultural