Projecció i col·loqui del documental «Vientos de Resistencia». Amb concert de gaites colombianes

dijous 25 d’octubre, 19h. Entrada gratuïta

«Vientos de Resistencia» és una pel·lícula documental sobre la recuperació de la memòria cultural afrocaribenya a Colòmbia. El film narra la història d’unes vides totalment entregades a la difusió, aprenentatge i ensenyament de la música tradicional de gaita colombiana a través de dos protagonistes: Los Gaiteros de Guacamayal, a la Zona Bananera, i La Escuela de Gaitas Lumbalu, a Pereira i Barcelona.

Seguint aquests sons de les gaites plens de força transformadora, popular i creativa, els protagonistes viuen moments d’una intensa activitat musical, social i col·lectiva que es veuen amenaçats per la guerra i el paramilitarisme.

La projecció anirà seguida d’un col·loqui amb la presència dels protagonistes Nando Muñoz i Viky Castaño, fundadors del grup Lumbalú, pioners en la difusió de la gaita colombiana a Barcelona. Per acabar, hi haurà un concert de La Escuela de Gaitas Colombianas Lumbalu Otun Barcelona.

?️ Dijous 25 d’octubre
? 19h – 21.30h
? La Lleialtat Santsenca, Olzinelles 31. Barcelona
? Entrada gratuïta. Aforament limitat

Co-organitzen: Las Mirillas i Escuela de Gaitas Colombianas Lumbalu Otun Barcelona. Amb el suport de la Lleialtat Santsenca

___
? Gaiteros de Guacamayal i Nando Muñoz (Lumbalú) al festival de Ovejas, any 1991. Arxiu fotogràfic: Fundació Lumbalú Otún.

Sobre «Vientos de Resistencia»

Durada: 60 min.
Llengua: Castellà
Direcció: Zeltia Outeiriño González
Realització i guió: Zeltia Outeiriño, en col·laboració amb Stefania De Stefani i Luis Ortiz.
Producció: Luis Ortiz, Stefania de Stefani.
Fotografia: Zeltia Outeiriño, Ricardo Torres Ariza.
Edició: Zeltia Outeiriño.
Música: Los Gaiteros de Guacamayal, Escuela de Gaitas Lumbalú.
So: Luis Ortiz, Zeltia Outeiriño.
Postproducció de so: Oriol Cuspinera.
Produït per El Colectivo El Mirador, La Trocha Imaginaria i co-productors mitjançant crowdfunding.

«Vientos de Resistencia» és un film independent creat sota llicència Creative Commons i finançada col·lectivament mitjançant crowdfunding