20/05 | Documental & debat «Autogestió, cultura i utopia»

Dijous 20 de maig, 18.30h-21h
Activitat presencial. Entrada gratuïta. Inscripció prèvia aquí

Aquesta és una història de ciència-ficció, convivència, intercanvi i compromís polític. La història d’una ocupació, una provocació artística, una nau espacial i un museu

El documental Space Metropoliz relata el procés de regeneració col·lectiva d’una fàbrica d’embotits abandonada a la perifèria de Roma ocupada el 2009 per 200 persones de diverses procedències —italianes, migrants i refugiades— amb el suport del Blocchi Precari Metropolitani (BPM), un col·lectiu romà actiu en la lluita pel dret a l’habitatge i la ciutat.

Neix així Metropoliz_città meticcia: una llar però també un bé comú obert al barri i a la ciutat. Els seus espais comunitaris acullen nombroses activitats i també el Museu de l’Altro e dell’Altrove de Metropoliz (MAAM) que al llarg dels anys ha comptat amb la participació de més de 500 artistes internacionals que han intervingut per defensar la Ciutat Mestissa  del desallotjament.

El documental narra, a través de la metàfora del viatge a la lluna, un procés de reflexió entre utopia i realitat que al llarg d’un any ha involucrat activistes, artistes, filòsofs, arquitectes, científics i habitants per construir col·lectivament un coet, donant forma al primer projecte aeroespacial independent.

Col·loqui obert amb el públic després de la projecció:

Irene di Noto—activista del Blocchi Precari Metropolitani
Sara Bautista—habitant de Metropoliz
Giorgio de Finis—codirector del documental
Modera: Cecilia Ricciarelli—docent de l’Institut Europeu de Disseny -IED

Documental Space Metropoliz

Direcció: Fabrizio Boni i Giorgio de Finis
Itàlia, 2011, 58 min
Idioma: italià amb subtítols en castellà

Aquesta activitat forma part de les jornades Habitar la ciutat: un diàleg entre Roma i Barcelona que tenen lloc a La Lleialtat el 20 i 21 de maig de 2021.

*Consulteu les mesures de seguretat i prevenció de la Lleialtat amb motiu de la covid-19*

Descarrega el programa complet de les jornades en: