Viquiterm: neologismes en llengua catalana

Us convidem a participar d’un projecte ben singular! Viquiterm proposa aconseguir més neologismes en llengua catalana per a termes científics i tècnics. La majoria dels papers científics s’escriuen en anglès, així que hi ha moltes paraules que neixen en aquesta llengua i s’adopten en forma de barbarisme. Hi podem fer alguna cosa? Sí, participar de Viquiterm.

A viquiterm.cat hi trobarem com participar, i a l’àgora de debat hi podrem proposar termes o comentar els que es proposin. Viquiterm és un projecte en construcció i vol anar evolucionant en funció de la participació i de les necessitats que vagin sorgint. El projecte de Viquiterm s’inspira de l’àgora de participació digital de la CELS, creada amb el programari lliure Discourse.

Entre les persones impulsores del projecte hi trobem membres de la Fundació Torrens-Ibern, de l’associació Amical Wikimedia, de la comissió de tecnologia de la Lleialtat Santsenca, i persones vinculades a universitats. A més, el projecte Viquiterm té el suport de la Xarxa Vives d’Universitats.

Ajuda’ns a fer de Viquiterm un exemple de vitalitat per a altres llengües minoritàries que sovint també són minoritzades. Proposa i comenta termes en català. T’hi esperem!