23/11-30/12 | Exposició «Les dones bruixes»

Del 23 de novembre al 30 de desembre
Entrada gratuïta

«Les dones bruixes» és una exposició col·lectiva del Col·lectiu d’Artistes de Sants que vol treure a la llum unes dones que anaven a la recerca de la saviesa i que, en voler compartir-la, van ser perseguides i cremades.

La mostra està formada per obres d’art plàstic, que van de la pintura, l’aquarel·la, l’oli, l’acrílic i la tinta, així com d’art literari que inclou poesies i contes.

La cacera de bruixes va aplicar mesures inquisitorials contra dones sospitoses de bruixeria i es va estendre des del segle XIV fins a la segona meitat del segle XVIII. S’estima que a Catalunya, unes quatre-centes dones van ser acusades de bruixeria, torturades i executades.

Artistes participants

Art plàstic
Pitu Alcober, Anna Fortuny, Llum Garcia Jover, Gemma Genestos, Montse J. Sorribes, Nurya Khano, Manel Klose, Mayra Lagunes, Josep Olivares, Pepita Pedret, Marta Puigcerver, Ma. Helena Roig, Isabel Sanmartin i Neus Silvestre.

Art literari
2 segons premis (ex-aequo) del certamen literari de la III Fira de Bruixeria de Sant Joan Les Fonts (La Garrotxa) 2019: “ Plou i fa sol” de Andrea Comajuncosa i “ Retornant des de les flames” de Rafael Cases Barrero.
I també les poetesses: Montserrat Artal, Júlia Badal, Glòria Bosch i Morera, Natàlia Carrasco, Maria Gonzalez Ventosa, Montse J. Sorribes, Manel Klose.

—–
Organitza: Col·lectiu d’Artistes de Sants
Amb la col·laboració de la Lleialtat Santsenca

Sobre el Col·lectiu d’Artistes de Sants

El Col·lectiu d’Artistes de Sants és un grup d’artistes multidisciplinaris creat l’any 1984 al Centre Cívic de les Cotxeres de Sants que treballa amb una gran varietat de llenguatges artístics com la pintura, l’escultura, la poesia, el teatre i el cinema.