«La Lleialtat té nom de dona» —activitats amb motiu del 8M

Del 27 de febrer al 27 de març de 2021

L’any 2020, l’esclat de la pandèmia va estroncar l’extens programa d’activitats que sota el paraigües «La Lleialtat té nom de dona» havíem preparat per reivindicar el Dia Internacional de les Dones. Un programa que pretenia aglutinar i cohesionar les dones de la Lleialtat en tota la seva diversitat en una proposta d’activitats que naixia de la cooperació amb les entitats, els col.lectius i les persones que participen de la Lleialtat.

Enguany, amb motiu del 8 de març, hem recuperat el mateix esperit per reprogramar algunes de les propostes que no es van poder celebrar i afegir-ne de noves amb l’objectiu de reivindicar i visibilitzar el paper de les dones avui.

*Consulteu les mesures de seguretat i prevenció de la Lleialtat amb motiu de la covid-19* 

—Programa—

27 de febrer, 20h−
Las XL «Degenérate mucho»
espectacle de música i teatre

entrades: 10€
venda d’entrades aquí [sold-out]
públic: adult

El segon espectacle de Las XL, afronta amb sentit de l’humor i música en directe, la difícil tasca de desconstruir-se des d’una perspectiva feminista, per a ressorgir millorades, convidant-nos a participar en un festí de llàgrimes i riallades, de contradiccions personals i col.lectives, d’imposicions i rebel.lia.


Cinefòrum –Espai Feminista de Sants

4 de març, 19h−
«Los espigadores y la espigadora» d’Agnès Varda

entrada gratuïta
inscripció prèvia aquí

En aquest documental Agnès Varda recorre França per trobar-se amb espigoladors, recol·lectors i gent que busca entre les escombraries.

11 de març, 19h−
«Solas»
de Benito Zambrano

entrada gratuïta
inscripció prèvia aquí

Maria malviu en un apartament d’un barri miserable, fa feines temporals com a noia de la neteja i, amb quaranta anys, es queda embarassada d’un home que no l’estima. La seva solitud només trobarà consol en la beguda.


13 de març, 11am−00h
Dones en peu de rol
jocs de rol online

entrada gratuïta
inscripció prèvia aquí

L’Associació Lúdica Sants-Niggurath organitza Dones en peu de Rol, una jornada de jocs de rol en la que totes les directores de joc són dones. L’objectiu d’aquesta jornada és reivindicar el paper de la dona en el món del rol i de l’oci alternatiu en general. Jornada on line a través del canal de Discord del club


del 15 al 27 de març−
Famílies trans*
exposició de Mar C. Llop

entrada gratuïta

L’exposició «Famílies trans*—Construccions identitàries» és un projecte fotogràfic de l’artista Mar C. Llop que ofereix un retrat de 28 famílies amb infants trans* i s’endinsa en les experiències personals de les criatures.


16 de març, 18h−
La història de les dones: entre la befa i el silenci
escenes teatrals i conferència

entrada gratuïta
inscripció prèvia aquí

Una tarda feminista organitzada per Òmnium Sants-Montjuïc amb les escenes teatrals de les obres Somnis d’un seductor i Les llàgrimes amargues de Petra von Kant adaptades i dirigides per Santiago Rusiñol, i la conferència «La NO història de les dones» a càrrec d’Assumpta Montellà.