Cinema Violeta —programació octubre/desembre 2023

Octubre – desembre 2023
Activitats gratuïtes · aforament limitat

Cinema Violeta és un espai periòdic de la Lleialtat dedicat a descobrir realitzadores, cineastes i documentalistes conegudes o invisibilitzades que, a través dels seus films, han tractat temàtiques amb mirada de dona i perspectiva feminista.

Després de les projeccions, hi ha un espai de col·loqui obert amb el públic.

Amb el suport de FilmoXarxa de Catalunya

Programació

26 octubre, 19h
«Las Sinsombrero 2: Ocultas e impecables» de Tània Balló, Manuel Jiménez i Serrana Torres

Espanya | 2020 | 52min
VO castellà

«Ocultas e impecables» és la segona part de «Las Sinsombrero», la història de la generació de dones artistes i intel·lectuals coetànies a la Generació del 27, silenciades i invisibilitzades durant dècades. El documental posa de manifest a aquelles que no van poder o voler exiliar, reivintdicant a les autores i les seves veus mutejades a mans del franquisme.


23 novembre, 19h
«Lo que no puede ser visto debe que ser mostrado’ + ‘La revolución (es) probable» de Maria Ruido

Espanya | 2010-2022 | 42min en total
VO castellà

Doble sessió de curtmetratges que exploren la memòria de la transició espanyola, construïts a partir d’imatges de cinema militant que contradiuen les imatges oficials del final del franquisme i inicis de la democràcia, mostrant la memòria que no té visibilitat o si més no, visibilitat hegemònica


21 desembre, 19h
«Las Cinéphilas» de Maria Álvarez

Argentina | 2017 | 72min
VO castellà

Les cinéphilas són dones jubilades d’Espanya, Argentina i Uruguai que van al cinema tots els dies. Com una gotera, la ficció va colant-se a les seves vides i deixa petjada a la seva memòria. Què farien elles si no existissin les sales de cinema?

Pel·lícula cedida per part de la FilmoXarxa de Catalunya