NOVETAT! | «de Teca i Xerrameca» —programació novembre/desembre

Novembre-desembre 2023
Gratuït amb inscripció prèvia

Obrim la cuina de la Lleialtat i parem la taula per compartir una bona estona entre veïnes!

«de Teca i Xerrameca» és un espai periòdic per compartir sabers culinaris i tradicions entorn la cuina i l’alimentació sostenible, saludable i de proximitat. El segon dilluns de cada mes, un veí o veïna compartirà una recepta que tindrà com a protagonista un ingredient de temporada.

Durant la sessió, aprendrem plegades no només a cuinar la recepta i a treballar l’ingredient, sinó que conversarem entorn allò que ens vingui de gust:

  • hi ha tradició de cuinar el producte triat a casa nostra?
  • Quines coses hem après darrerament sobre l’alimentació sostenible?
  • Hem visitat algun racó del món on es cuini amb aquest aliment?
  • Tenim algun record memorable que giri entorn el plat?

Totes aquestes qüestions i moltes més faran que l’espai esdevingui en molt més que un intercanvi d’aprenentatges!

Després de preparar la teca, passarem a la xerrameca: totes a taula! Degustarem (i xerrarem!) plegades el que haguem cuinat. Porteu carmanyola per endur-vos les restes a casa i una llibreta per anotar tot allò necessari per replicar les receptes a les vostres cuines.

L’activitat està oberta a tothom. Tant si et ve de gust intercanviar coneixements sobre cuina, alimentació sostenible i saludable, o simplement vols cuinar i compartir el vespre amb altres veïnes, t’esperem!

«de Teca i Xerrameca» és un projecte organitzat per la Lleialtat Santsenca i sObres Mestres – cafè de la Lleialtat.

Què cuinarem i amb qui xerrarem?

La programació del trimestre posa l’èmfasi en els cítrics i la col. Veniu a cuinar amb nosaltres? Som-hi!

13 de novembre, 18h
Cuinem cítrics amb l’Alessandra

gratuït | inscripció aquí

Coordinadora del projecte cultural i gastronómic Manjaretti, ens ensenyarà a cuinar risotto de llimona, una recepta italiana molt senzilla però que ens permet posar en valor la qualitat dels ingredients amb els què la preparem: un bon caldo reaprofitant verdures, una bona base de sofregit, i sobretot, unes llimones fresques i aromàtiques!


11 de desembre, 18h
Cuinem col amb la Lourdes

gratuït | inscripció aquí

Veïna del barri i puntaire de l’Orfeó de Sants, amb ella aprendrem a cuinar trinxat de la Cerdanya, però de manera senzilla, amb molta col i sense cansalada com és habitual. Cada casa té una manera diferent de preparar el trinxat, i la Lourdes fa més de 15 anys que el cuina seguint aquesta recepta. Us animeu a compartir com el cuineu vosaltres?