6/06 | 17ª Mostra de Cinema Salut, Drets i Acció —cinefòrum

Dijous 6 de juny, 19h
Activitat gratuïta · accés lliure

Medicus Mundi Mediterrània organitza la 17a Mostra de Cinema de Salut, Drets i Acció amb el focus posat en la Salut Planetària.

Els tres curtmetatges-documentals que es projectaran ens conviden a reflexionar sobre els determinants socials de la salut, en aquest cas els vinculats amb el medi ambient i la salut global des d’una perspectiva global-local de les desigualtats on les comunitats que les pateixen són les protagonistes de narrar les seves pròpies lluites.

Col·loqui obert amb el públic després de la projecció.

Forest Man
William Douglas McMaster (17’, Índia, 2014)

Viatgem a l’illa de Majuli amb Jadav Payeng, que porta des de 1970 plantant arbres per salvar la seva illa i convertir-la d’un erm a un exuberant oasi.
Millor documental al Festival de Cinema de Canes 2014

Not on our Soil – A climate justice reality
African Climate Reality Project i ReWild Africa (20’, Sud-àfrica, 2021)

El documental narra la lluita política dels i les sud-africanes per a una societat inclusiva i equitativa, i amb baixes emissions de carboni en un territori que sovint experimenta injustícies climàtiques i ambientals extremes motivades pels governants.

Our Territory
William Douglas McMaster (9’, Perú, 2019)

Mare de Déu és la regió amb més biodiversitat de l’Amazònia peruana i acull 37 comunitats natives. Però també és la més afectada per la mineria il·legal, que ha desforestat 60.000 hectàrees de bosc. Al documental vivim aquesta dualitat a un indret clau per la lluita climàtica.

Públic: adult
Llengua: català i castellà
Medicus Mundi és una organització que té com objectiu que l’accés a la salut sigui universal com a camí per acabar amb les desigualtats.