Teatre Lleial —II Mostra de teatre amateur de la Lleialtat

Dissabtes 4/05, 11/05, 18/05 i 25/05, i diumenge 2/06
Taquilla inversa · amb inscripció prèvia

Les companyies de teatre amateur que assagen regularment a la Lleialtat uneixen forces per presentar-nos la segona Mostra de teatre amateur de la Lleialtat.

A l’edició d’enguany hi tenim de tot: comèdia, memòria històrica, clàssics i viatges reflexius a mans de 5 de les companyies de teatre amateur de la casa. Cada dissabte de maig i el primer diumenge de juny pujaran a l’escenari de l’auditori per presentar públicament les seves últimes produccions escèniques.

La iniciativa s’emmarca dins del context de Teatre Lleial, un espai de treball que reuneix a tots els grups teatrals que assagen a la Lleialtat.

Organitza: La Lleialtat Santsenca
Participen: Aigrene, Els Picarols, Oh! Cisne, Donar Veu a la Memòria i Grup de Teatre de la Lleialtat

Programa

«Les llàgrimes de la lluna» —Cia Aigrene
Dissabte 4 de maig, 18h

Deu personatges femenins es reuneixen per parlar amb l’autor de les seves vides, retratat en les seves obres. Mentre esperen la seva arribada, comparteixen inquietuds, ferides i la necessitat de canviar.

L’autor es presentarà? O aquesta trobada és, en si mateixa, l’oportunitat de canviar els seus destins i de prendre el control de les seves pròpies històries? Mentre tot passa, les protagonistes es preparen per un desenllaç que podria ser més profund del que mai van imaginar.

Públic adult · idioma: català
Taquilla inversa ·  [entrades exhaurides]

«Silencis. Els infants de la Desbandà» —Donar Veu a la Memòria
Dissabte 11 de maig, 18h

El 8 de febrer de 1937, després de l’entrada de les tropes franquistes a Màlaga, entre 3000 i 5000 civils que fugien cap a Almeria van ser atacats per mar i aire en l’episodi conegut popularment com La Desbandá.
La història segueix el viatge de la Carmen, una nena de 8 anys, i la seva família enmig d’aquesta barbàrie feixista. L’obra revela la fugida desesperada i l’incessant assetjament per terra, mar i aire de l’exèrcit colpista, oferint una visió commovedora de la crueltat de la guerra civil i la força de la supervivència.

Públic adult · idioma: català
Taquilla inversa · inscripció aquí [aforament limitat]

«Epipotheo. Laboratori de desitjos» —Cia Oh! Cisne
Dissabte 18 de maig, 18h

Una companyia es prepara per afrontar un gran repte: presentar l’obra de teatre que fa temps que preparen i que s’endinsa en l’univers del desig. Es debaten entre l’esperança i  la possibilitat de fracàs però sense deixar de concentrar els seus esforços a assolir aquest somni escènic. Enmig d’aquesta incertesa, l’escenari esdevé el camp de batalla on es juguen les seves aspiracions més profundes.

Públic adult · idioma:  català i castellà
Taquilla inversa · inscripció aquí [aforament limitat]

«Dotze sense pietat» —Grup de Teatre de la Lleialtat
Dissabte 25 de maig, 18h

Dotze persones han de decidir el destí d’un jove acusat d’assassinat. Les tensions augmenten mentre intenten arribar a un veredicte unànime, enfrontant dilemes ètics i personals que posen a prova les seves pròpies creences, prejudicis i lluites internes. L’obra planteja preguntes profundes sobre la culpa, la innocència i la responsabilitat, oferint una mirada intensa i commovedora al sistema judicial i a la condició humana.

Públic adult · idioma: català
Taquilla inversa · [entrades exhaurides]

«Un espíritu burlón» —Cia Els Picarols
Diumenge 2 de juny, 18h

Què passaria si, després d’una sessió d’espiritisme, la teva llar es converteix en l’escenari de successos inexplicables? Suggestions, al·lucinacions i presències desconegudes ens revelaran els secrets que s’amaguen rere les quatre parets de les nostres cases. Acompanya’ns en aquesta sessió esotèrica particular que és alhora un intens viatge teatral.

Per a tots els públics · idioma: castellà
Taquilla inversa · inscripció aquí [aforament limitat]