Cinema Violeta —novembre contra les violències masclistes

Dijous 4, 11 i 18 de novembre & 16 de desembre, 19h
Entrada gratuïta. Inscripció obligatòria aquí

En ocasió de 25N, Dia internacional per a l’eliminació de les violències masclistes, Cinema Violeta, els cinefòrums feministes de la Lleialtat, organitza un cicle especial des de dijous 4 de novembre fins al dijous 16 de desembre.

Després de cada projecció, hi haurà col·loqui obert amb el públic.

Cinema Violeta és un espai periòdic de la Lleialtat dedicat a descobrir realitzadores, cineastes i documentalistes conegudes o invisibilitzades que, a través dels seus films,  han tractat temàtiques amb mirada de dona i perspectiva feminista.

25N, Dia internacional per a l’eliminació de les violències masclistes

Dijous 25 de novembre  a les 18.30h està convocada la manifestació unitària a Passeig de Gràcia per a denunciar les violències masclistes que es manifesten en múltiples cares i àmbits de la nostra societat.

A les 17.30h, hi haurà una concentració a Plaça de Sants per anar juntes a la manifestació.

També volem compartir el manifest que Fúria Feminista ha elaborat.


PROGRAMA

dijous 4 novembre, 19h

«Suc de síndria», d’Irene Moray
(Espanya, 2019, 22min)

La Bàrbara (Elena Martin) i el Pol (Max Grosse) passen uns dies de vacances amb un grup d’amics a una casa envoltada de naturalesa. Volen passar una bona estona i trobar un espai tranquil on puguin gaudir de la seva intimitat. Amb el suport del Pol, enmig de la naturalesa, entre llàgrimes i riures, la Bàrbara curarà velles ferides i redefinirà la seva sexualitat.

«El orden de las cosas», de César Esteban Alenda i José Esteban Alenda
(Espanya, 2010, 20min)

La vida de la Júlia té lloc a la banyera. Gota a gota, ella intentarà reunir el valor per a canviar l’ordre de les coses.


dijous 11 novembre, 19h

«Brava», de Roser Aguilar
(Espanya, 2017, 91min)

La vida de la Janine sembla anar bé fins que sofreix un assalt al metro i tot s’enfonsa. Tractant de fugir del seu turment interior, escapa al poble on ara viu el seu pare intentant ocultar les seves ferides. No obstant això, allí, lluny de trobar la pau, s’acostarà al seu costat més fosc.


dijous 18 novembre, 19h

«La buena esposa», de Björn Runge
(Regne Unit, 2017, 90min)

Joan Castleman (Glenn Close) és una bona esposa, de bellesa madura i natural, la dona perfecta. Però la veritat és que porta quaranta anys sacrificant els seus somnis i ambicions per a mantenir viva la flama del seu matrimoni amb el seu marit, Joe Castleman (Jonathan Pryce). Però Joan ha arribat al seu límit. La vigília del lliurament del Premi Nobel de Literatura a Joe, Joan decideix revelar el seu secret millor guardat.


dijous 16 desembre, 19h

«Persepolis», de Marjane Satrapi
(França, 2007, 95min)

«Persepolis» narra la commovedora història d’una nena iraniana des de la revolució islàmica fins als nostres dies. Quan els fonamentalistes prenen el poder, forçant a les dones a portar vel i empresonant a milers de persones, i mentre té lloc la guerra entre l’Iraq i l’Iran, Marjane descobreix el punk, ABBA i Iron Maiden. Quan arriba a l’adolescència els seus pares l’envien a Europa, on coneix una altra cultura que res té a veure amb la del seu país. La protagonista s’adapta a la nova vida, però no suporta la solitud i torna amb la seva família, encara que això signifiqui posar-se el vel i sotmetre’s a una societat tirànica.  

*Consulteu les mesures de seguretat i prevenció de la Lleialtat amb motiu de la covid-19*