17/02 | Cinema Violeta— projecció de «La bicicleta verde»

Dijous 17 de febrer, 19h
Activitat gratuïta. Inscripció prèvia aquí

«La bicicleta verde», de títol original «Wadjda», és una pel·lícula dramàtica saudita de 2012 dirigida per Haifaa Al-Mansour basada en la vida de la neboda de la directora. Va ser el primer llargmetratge filmat íntegrament a l’Aràbia Saudita i el primer llargmetratge realitzat per una directora saudita. El film no va poder estrenar-se al seu país, ja que a Aràbia Saudíta les sales de cinema són il·legals.

Wadjda, la protagonista del film, té 10 anys i viu en una societat tradicional i sotmesa al règim islàmic on les dones tenen restriccions a molts drets, entre d’altres, anar en bicileta. Cada dia, camí de l’escola, s’atura davant de l’aparador d’una botiga a contemplar la bicicleta verda que hi ha exposada. Si tingués una bicicleta podria competir contra l’Abdullah en una cursa, un amic del seu barri, però les noies no poden anar amb bicicleta.

Posant a prova les figures d’autoritat i les regles del joc socials, Wadjda tractarà d’aconseguir els diners per si mateixa.

Col·loqui obert amb el públic després de la projecció.

Títol original: Wadjda
Direcció i guió: Haifaa Al-Mansour
Duració: 98 minuts
Any de producció: 2012
País de producció: Aràbia Saudita
Idioma: Versió original subtitulada al castellà
*Consulteu les mesures de seguretat i prevenció de la Lleialtat amb motiu de la covid-19*

Cinema Violeta —cinefòrums feministes

El cicle Cinema Violeta és un espai periòdic de la Lleialtat dedicat a descobrir realitzadores, cineastes i documentalistes conegudes o invisibilitzades que, a través dels seus films,  han tractat temàtiques amb mirada de dona i perspectiva feminista.
El cicle està promogut per un grup de 6 dones de Sants motivades per investigar l’aportació femenina i feminista a la creació cinematogràfica.